Laat de Takata-airbag in jouw Mercedes-Benz vervangen bij Hedin Automotive

Kies voor veiligheid en laat de Takata-airbag in jouw auto vervangen. In een veiligheidsonderzoek naar de airbags van het Japanse bedrijf Takata is naar voren gekomen dat onder bepaalde omstandigheden (hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen) versplinterde metaaldeeltjes mee kunnen komen bij het opblazen van de airbag.

Om risico’s uit te sluiten is ervoor gekozen om alle Europese voertuigen terug te roepen en de airbags te laten vervangen door een Mercedes-Benz-dealer zoals Hedin Automotive, om de veiligheid van alle bestuurders en inzittenden te kunnen garanderen. Maak een werkplaatsafspraak bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt en wij vervangen de airbag kosteloos.

Waarom vindt deze Takata terugroepactie plaats en voor wie geldt dit?

Takata is een groot Japans concern dat airbags voor verschillende autofabrikanten produceert, waaronder Mercedes-Benz. Na een veiligheidsonderzoek is geconstateerd dat er door Takata niet zorgvuldig genoeg is omgegaan met de kwaliteitscontroles van de airbags en dat een terugroepactie noodzakelijk is, omdat er metaaldeeltjes met een grote snelheid door de auto kunnen gaan wanneer de airbag wordt opgeblazen. Deze deeltjes kunnen voor ernstig letsel of zelfs overlijden zorgen.

In Europa zijn er nog geen incidenten geregistreerd, maar toch is het belangrijk om de airbag door ons te laten vervangen. Deze terugroepactie geldt voor voertuigen die een brief van Mercedes-Benz hebben ontvangen.

Jouw Mercedes-Benz en de Takata terugroepactie

Om de airbags te vervangen is het noodzakelijk dat je een brief van Mercedes-Benz hebt ontvangen over de terugroepactie. Zonder deze brief is het voor ons niet mogelijk om de airbag kosteloos te vervangen. Het is mogelijk dat je deze brief nog moet ontvangen óf dat jouw Merdedes-Benz het specifieke type airbag van de terugroepactie niet heeft.

(Nog) geen brief ontvangen en direct controleren of jouw Mercedes-Benz de foutieve Takata airbags bevat? Controleer het op de website van Mercedes-Benz.

Over Hedin Automotive

Hedin Automotive is officieel Mercedes-Benz-dealer en heeft negen vestigingen in Nederland. Onze ervaren monteurs kennen jouw Mercedes van binnen en van buiten en wij werken met passie en enkel met originele merk-onderdelen. Het vervangen van de Takata-airbags is kosteloos en duurt ongeveer een uur. Het is mogelijk om bij ons te wachten onder het genot van een kop verse bonenkoffie. Maak een afspraak voor uw Mercedes-Benz en graag tot snel.

Veelgestelde vragen over de Takata airbag terugroepactie van Mercedes-Benz

Hoe weet ik of mijn Mercedes-Benz wordt teruggeroepen?

Alle voertuigen die vallen onder de Takata terugroepactie hebben een brief van Mercedes-Benz ontvangen. Zonder deze brief/uitnodiging is het niet mogelijk/nodig om de airbag (kosteloos) te laten vervangen. (Nog) geen brief ontvangen en direct controleren of jouw Mercedes-Benz de foutieve Takata airbags bevat? Controleer het op de website van Mercedes-Benz.

Ik heb een brief ontvangen over de Takata airbag terugroepactie. Wat moet ik doen?

Maak een afspraak in de online werkplaatsplanner bij een van de Mercedes-Benz-vestigingen van Hedin Automotive. Na het bevestigen van de afspraak nemen wij contact op om de afspraak definitief te maken. Hierbij vragen wij naar het VIN-nummer van jouw auto en de terugroepreferentiecode, die beide in de brief van Mercedes-Benz te vinden zijn.

Kan ik blijven rijden in mijn Mercedes-Benz?

Ja, dat kan. Er dreigt niet direct risico, omdat de gevaren voortkomen uit hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Er zijn daarom ook nog geen incidenten geregistreerd in Europa. Echter is het wel belangrijk om snel een afspraak in te plannen voor het vervangen van de airbags, omdat het bestellen van de juiste airbags een levertijd hebben van maximaal 15 dagen.

Wat kost het laten vervangen van de Takata airbags?

Het vervangen van de Takata-airbags is kosteloos en duurt ongeveer een uur.

Kan ik direct terecht voor een werkplaatsafspraak?

Nee, helaas. De verwachtte (maximum) levertijd van de airbags bedraagt 15 dagen, waardoor je niet direct terecht kunt in onze werkplaats voor de vervanging van de airbags.