Mercedes-Benz onderhoudsbeurt bij Hedin Automotive

Het laten plegen van onderhoud door Hedin Automotive, als officiële Mercedes-Benz-dealer, is één van de belangrijkste veiligheidssystemen in jouw Mercedes. Het tijdig en regelmatig onderhouden waarborgt jouw veiligheid, voorkomt onvoorziene problemen en zorgt voor het waardebehoud van jouw Mercedes-Benz. 

Wat zijn de verschillende onderhoudsbeurten en waarom kies je voor Hedin Automotive? We vertellen het je graag.

Veiligheid
Waardebehoud
Mobiliteit

Onderhoud bij Mercedes-Benz-dealer Hedin Automotive

Onze specialistische monteurs staan voor jou klaar om jouw Mercedes-Benz in topconditie te houden. Maar wat houdt onderhoud aan een Mercedes-Benz nou eigenlijk in? Dat laat onze werkplaatschef Bjorn Roosen graag zien.

Servicebeurt A

Is jouw Mercedes-Benz toe aan een Service A? Dan betreft dit een kleine beurt*, hierbij worden de volgende punten nagelopen:

 • De olie wordt ververst door originele Mercedes-Benz motorolie voor een optimale smering en bescherming van de motor;
 • We controleren de werking van diverse onderdelen: claxon, verlichting voor- en achterzijde, interieurverlichting, ruitwissers en ruitensproeierinstallatie;
 • Peil van vloeistoffen wordt gecontroleerd en waar nodig bijgevuld, denk hierbij aan het motorkoelsysteem, anticorrosie- en antivriesmiddel, remsysteem en de ruitensproeierinstallatie;
 • De bandenspanning wordt gecontroleerd ter voorkoming van slijtage en overmatig brandstofverbruik;
 • De oliefilter wordt vervangen voor schonere olie, betere smering en minder slijtage.
 • Instrumentenpaneel: Service-indicator resetten, zodat je weer op tijd wordt gewaarschuwd voor de volgende onderhoudsbeurt.

Servicebeurt B

Geeft jouw Mercedes-Benz Service B aan? Dan is deze toe aan een grote onderhoudsbeurt*, hierbij voeren wij alle werkzaamheden van Service A uit en controleren wij het voertuig op:

 • Alle zichtbare onderdelen van de motor en onderzijde van de auto worden gecontroleerd op lekkage en schade;
 • De remmen worden uitgebreid getest, denk hierbij aan de remschijven, remblokken, remschoenen, remklauwen en remleiding;
 • Het interieurfilter wordt vervangen voor optimale toevoer van schone lucht;
 • De aandrijfriem wordt gecontroleerd op beschadigingen en indien nodig vervangen;
 • Alle draaipunten van de vooras, spoor- en stuurstang worden gecontroleerd op schade en lekkage om de veiligheid te garanderen.

Waarom kies je voor Hedin Automotive?

Als je voor Hedin Automotive kiest, kies je voor kwaliteit. Hedin Automotive is erkend Mercedes-Benz-dealer én de grootste in Nederland. Onze werkplaatsen zijn modern en voorzien van de allerbeste apparatuur. We werken alleen met originele Mercedes-Benz materialen en gecertificeerde monteurs met een ongekende passie voor het merk. En zijn we dan heel duur? Nee, ook niet. We leveren vaak wel net een stapje extra. 

Het originele Mercedes-Benz onderhoudsboekje

Bij iedere onderhoudsbeurt wordt het (digitale) onderhoudsboekje bijgewerkt. Dit onderhoudsboekje is het bewijs dat jouw Mercedes-Benz in topstaat verkeert. Wij noteren hierin alle onderhoudsbeurten die aan jouw voertuig zijn uitgevoerd. Dit boekje is het bewijs dat jouw Mercedes-Benz al het onderhoud heeft gehad dat volgens de fabrieksvoorschriften nodig is.

* Afhankelijk van de leeftijd, kilometrage en het type voertuig kunnen aanvullende werkzaamheden noodzakelijk zijn. De serviceadviseur kan je hierover extra informatie geven.

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over een Mercedes-Benz onderhoudsbeurt

Wanneer is mijn Mercedes-Benz toe aan een Service A (kleine onderhoudsbeurt)?

De boordcomputer van jouw Mercedes-Benz geeft vanzelf aan wanneer een kleine onderhoudsbeurt nodig is. Het display toont dan de melding ‘Service A’. Het aantal kilometers en de leeftijd van de auto bepalen het moment waarop dit servicebericht getoond wordt.

Wanneer is mijn Mercedes-Benz toe aan een Service B (grote onderhoudsbeurt)?

Geeft jouw Mercedes-Benz ‘Service B’ aan? Dan is deze toe aan een grote service beurt. Bij deze beurt wordt de auto gecontroleerd op een aantal essentiële punten. Denk hierbij aan het motorblok, de remmen en carrosserie. Ook filters en oliën worden gecontroleerd en indien nodig vervangen.

Wat is het voordeel van het laten uitvoeren van een Mercedes-Benz winterschoonmaak?

Bij de winterschoonmaak wordt jouw Mercedes-Benz compleet gereinigd en gecontroleerd op 32 punten. Daarnaast worden zowel het interieur als het exterieur zorgvuldig schoongemaakt.

Waarom kies ik voor voor een onderhoudsbeurt voor een officiële Mercedes-Benz-dealer zoals Hedin Automotive?

In eerste instantie is het belangrijk om tijdens de fabrieksgarantie onderhoud en reparaties te laten plegen door een erkend merk-dealer voor het behoud van de garantie. Maar ook daarna heeft onderhoud bij een merkdealer zoals Hedin Automotive grote voordelen. Zo werken er bij ons merkspecialisten en werken wij met originele (fabrieks)onderdelen. Hierdoor weet je zeker dat je veilig rijdt en dat de waarde van je Mercedes-Benz zo goed mogelijk behouden blijft. Daarnaast krijg je garantie op het werk dat wij verrichten.