Zorgeloos rijden met de juiste banden

Waarschijnlijk weet jij al dat zomer- en winterbanden twee totaal verschillende type banden zijn. Maar weet jij ook waar het verschil nou precies in zit? De twee belangrijkste verschillen zijn de rubbersamenstelling en het profiel. Beide verschillen hebben invloed op de remweg, de rolweerstand en de grip van jouw Mercedes-Benz. Zowel de zomer- als de winterband levert afhankelijk van de seizoensgebonden weersomstandigheden de beste prestaties. Wees verstandig en laat tijdig de zomerbanden omwisselen voor de winterbanden.

Kom langs voor een bandenwissel of laat je adviseren door een van onze adviseurs bij aanschaf van een nieuwe set.

Bandenwissel bij officiële Mercedes-Benz-dealer Hedin Automotive

Naast het verwisselen van de banden van jouw Mercedes-Benz bij Hedin Automotive, worden deze ook zorgvuldig uitgebalanceerd. Het balanceren van de banden levert vele voordelen op waaronder maximaal rijcomfort, minder slijtage en het voorkomen van onveilige situaties. Het verwisselen van een complete wielenset (band-velg combinatie) bedraagt € 135. Ben je in het bezit van een losse set banden? Voor € 168 wordt jouw Mercedes-Benz voorzien van de perfecte band!

Verschil tussen de zomer- en winterband

Een duidelijk verschil tussen de winter- en zomerbanden zijn de lamellen: de inkepingen in het profiel. Door de lamellen zijn er meerdere aangrijpingspunten met het wegdek, dit resulteert in meer grip bij het remmen en optrekken op een gladde ondergrond. Ook in het profiel zit een groot verschil tussen de twee type banden. Bij lage temperaturen blijft het rubber van de winterband ten opzichte van de zomerband, meer flexibel. Het makkelijker vervormen zorgt voor meer grip, ontzettend belangrijk bij natte en koude weersomstandigheden.

Weersomstandigheden

De buitentemperatuur is een belangrijke graadmeter om van zomer- en winterbanden te wisselen. Komt de buitentemperatuur onder de 7 graden dan zijn de winterbanden de juiste keuze. Lage temperaturen kunnen resulteren in gevaarlijke situaties op de wegen, denk hierbij aan gladheid. Bij een snelheid van 100 km/u en een temperatuur van onder de 7 graden sta jij met winterbanden 4 meter eerder stil ten opzichte van de zomerbanden, een verschil wat van levensbelang kan zijn. De juiste band is dus ontzettend belangrijk om veilig met jouw Mercedes-Benz de wintermaanden door te komen. Laat tijdig jouw banden wisselen, wij regelen het direct.

Wettelijke eisen

De profieldiepte van een autoband moet meer dan 1,6 millimeter bedragen, is dit niet het geval dan moet de band volgens de wet vervangen worden. Vanuit Hedin Automotive adviseren wij echter de banden bij uiterlijk 2 millimeter te vervangen. Zelf kan jij eenvoudig de profieldiepte van de banden van jouw Mercedes-Benz meten. Dit kan door een profielmeter of een twee-euromuntstuk te gebruiken. Plaats het muntstuk in een van de inkepingen van de autoband, is de buitenste rand van het muntstuk waarneembaar? Dan is de band aan vervanging toe. Wij adviseren en helpen jou graag bij de aanschaf van een nieuwe set.

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over Mercedes-Benz bandenwissel

Wanneer zijn mijn banden aan vervanging toe?

Wettelijk gezien moet de profieldiepte van een autoband meer dan 1,6 millimeter bedragen.

Welke verschillen zijn er tussen de zomer- en winterbanden?

De inkepingen in het profiel verschillen tussen de twee type banden. De winterband heeft meerdere aangrijpingspunten met het wegdek, de zomerband slecht één. Hiernaast heeft de winterband een andere rubbersamenstelling. Het rubber blijft bij lage temperaturen flexibel, zo heeft jouw Mercedes-Benz meer grip.

Wanneer is het verstandig om mijn zomerbanden voor winterbanden te verwisselen?

Komt de temperatuur onder de 7 graden dan is het raadzaam om voor winterbanden te kiezen. Bij lage temperaturen zorgen de winterbanden voor meer grip en een kortere remweg, kortom veiligere kilometers.