Rijd zorgeloos de winter door met jouw bedrijfswagen

Als het om het wegdek gaat is de winter het meest uitdagende seizoen van het jaar. Als ondernemer wil je daar natuurlijk goed op voorbereid zijn. Je wilt elke werkdag vol vertrouwen jouw bedrijfswagen instappen en comfortabel naar jouw opdracht gaan. Zorg daarom dat jouw Mercedes-Benz bedrijfswagen in topconditie is. Kom langs voor de wintercheck, zo ga jij voorbereid de winter in!

Veilig op weg met winterbanden

Waarschijnlijk weet jij al dat zomer- en winterbanden twee totaal verschillende type banden zijn. Maar weet jij ook waar het verschil nou precies in zit? De twee belangrijkste verschillen zijn de rubbersamenstelling en het profiel. Beide verschillen hebben invloed op de remweg, de rolweerstand en de grip van jouw Mercedes-Benz bedrijfswagen. Zowel de zomer- als de winterband levert afhankelijk van de seizoensgebonden weersomstandigheden de beste prestaties. Wissel daarom vroegtijdig jouw banden en ga veilig op pad.

Wat gebeurt er tijdens de wintercheck?

Naast goed presterende winterbanden spelen ook andere onderdelen van jouw bedrijfswagen een grote rol als het gaat om veiligheid en comfort. In de wintermaanden kunnen versleten ruitenwisserbladen het zicht beperken. Met goede verlichting en nieuwe ruitenwisserbladen behoud jij een goed overzicht van de weg en de omgeving. Ook is het van belang dat de accu en de remblokken in de juiste staat zijn. Tijdens de wintercheck wordt jouw Mercedes-Benz bedrijfswagen op al deze punten gecontroleerd en behoud je jouw bedrijfswagen in topconditie.

Actie: Ontvang een gratis Mercedes-Benz ijskrabber

Het overkomt je vaker dan je lief is: jouw bedrijfswagen staat in de wintermaanden buiten en nét als je weg wilt rijden is de voorruit bevroren. Dan ben je blij dat je jouw voorruit snel ijsvrij kunt maken en direct weer de weg op kan. Kom langs voor een wintercheck en ontvang gratis een Mercedes-Benz ijskrabber cadeau. Voor slechts € 29,95 ga jij voorbereid de winter in.

Kom langs bij een Van ProCenter

Onze gediplomeerde monteurs staan graag voor jou en jouw Mercedes-Benz bedrijfswagen klaar. Met de juiste kennis, passie en aandacht wordt service en onderhoud uitgevoerd. Jouw bedrijfswagen is immers waar jij iedere dag op vertrouwt. Mercedes-Benz-dealer Hedin Automotive behoort tot het Van ProCenter: wij denken graag mee in oplossingen en leveren maatwerk zodat jij, iedere dag opnieuw, zorgeloos naar de volgende afspraak kunt.

Mercedes-Benz specialist Hedin Automotive

Wil jij er zeker van zijn dat jouw bedrijfswagen klaar voor de winter is? Kom dan gerust langs in één van onze vestigingen. Onze gespecialiseerde monteurs controleren jouw Mercedes-Benz bedrijfswagen op alle cruciale punten!

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over Mercedes-Benz wintercheck voor bedrijfswagens

Waar kan ik de wintercheck laten doen voor mijn bedrijfswagen?

De wintercheck kun je laten doen bij een Mercedes-Benz-dealer van Hedin Automotive bij jou in de buurt. Maak gemakkelijk online de afspraak.

Welke verschillen zijn er tussen zomer- en winterbanden?

De inkepingen in het profiel verschillen tussen de twee type banden. De winterband heeft meerdere aangrijpingspunten met het wegdek, de zomerband slecht één. Hiernaast heeft de winterband een andere rubbersamenstelling. Het rubber blijft bij lage temperaturen flexibel, zo heeft jouw Mercedes-Benz meer grip. 

Waarom is het belangrijk dat ik een wintercheck laat doen?

Als jij een wintercheck laat doen voor jouw bedrijfswagen kan je met vertrouwen naar jouw volgende klus. Jouw bedrijfswagen wordt namelijk gecontroleerd op verschillende punten zodat jij voldoende zicht, grip en comfort hebt in jouw Mercedes-Benz. Maak gemakkelijk een afspraak.