WIJ GAAN VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp. We hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Ben jij benieuwd welke verbeteringen we hebben doorgevoerd om als dealer aan een duurzame toekomst te werken? Wij vertellen je graag hoe duurzaamheid bij Hedin Automotive is geïmplementeerd.

Duurzaamheid bij Hedin Automotive is meer dan elektrisch rijden of afval scheiden. Als Erkend Duurzaam Dealerbedrijf kijken we op een holistische manier naar duurzaamheid. Onze bedrijfsstrategie is niet alleen gericht op financieel-economische waarde, maar ook op sociale en ecologische waarde. Je ziet dit terug in verschillende aspecten als materiaalgebruik, aandacht voor welzijn van onze medewerkers en een bijdrage leveren aan goede doelen.

NIEUWBOUW

Als het gaat om duurzame nieuwbouw is onze vestiging in Tilburg koploper. Het nieuwe pand is duurzaam gebouwd. Zo bestaat een deel van de buitengevel uit houten panelen en duurzaam isolatiemateriaal. Deze is afgewerkt met een voornamelijk uit zand bestaande stuclaag, waardoor de wanden uitermate goed geïsoleerd zijn.

De nieuwbouwvestiging maakt gebruik van LED verlichting, warmtepompen en extra dik glas. De LED verlichting heeft een langere levensduur waardoor minder energie wordt verbruikt in vergelijking met traditionele verlichting. De warmtepompen reduceren het gas verbruik naar om en nabij 0 en het dikke glas biedt een gedegen isolatie om warmte binnen te houden.

DUURZAME MATERIALEN

Gebruik van materialen vormen een belangrijke schakel in de bedrijfsvoering. Bij Renova proberen alle afdelingen gebruik te maken van duurzame materialen. Te denken aan papierenbekers in plaats van plastic en een duurzame manier voor het afvoeren van olie en afval.


Ook verkopen we alleen nog zuinige en stille banden. De gebruikte banden worden op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd. Dat geldt ook voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen.

Onze leveranciers worden geselecteerd op basis van gemeenschappelijke normen en waarden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om duurzaamheid naar een nieuw niveau te tillen binnen Renova, nemen we gunstige inkoopvoorwaarden mee in onze overweging. Waarbij MVO centraal staat, getoetst en gestimuleerd wordt.

LOKAAL BETROKKEN

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wil Renova als organisatie verantwoordelijkheid en betrokkenheid tonen op lokaal maatschappelijk gebied. We dragen bij door  sponsoring van sportclubs en schenken middelen aan goede doelen.

Zo zijn we een van de trotse sponsoren van Samen RKC. Het geweldige initiatief van RKC Waalwijk is voor iedereen waarbij sport niet vanzelfsprekend is. Samen RKC biedt de mogelijkheid om te bewegen aan alle doelgroepen, te denken aan mensen met beperkingen, gezondheid, gebrek aan ruimte of financiële middelen.

Een ander mooi initiatief dat we steunen is Sterk Huis. Deze organisatie zet zich in voor kwetsbare mensen die zich in een lastige of bedreigende (thuis)situatie bevinden, of door een moeilijke periode gaan. Ze bieden een warme en veilige omgeving waar je terecht kunt met grote opvoedings- en ontwikkelingsvragen. Een omgeving waar je in tijden van crisis tot rust kunt komen. En waar samen gebouwd wordt aan een veilig en zelfstandig leven.
Ook wordt de omgeving betrokken bij bedrijfsontwikkelingen, zoals de nieuwbouw van Renova Tilburg. De bewoners om en nabij de nieuwe locatie waren uitgenodigd om de ontwikkelingen en resultaten van de bouw te volgen. Dit werd positief ontvangen.

ERKEND DUURZAAM

Oktober dit jaar is Hedin Automotive wederom gekeurd tot officieel Erkend Duurzaam Dealerbedrijf. Maar wat houdt dit precies in? Het certificaat Erkend Duurzaam is uitgereikt door IvDM en staat voor het bewijs dat we in alle facetten van bedrijfsvoering, duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd. Deze certificering maakt deel uit van de verduurzamingsstrategie van Hedin Automotive en BMW Nederland.

Het IvDM is in 2008 als stichting opgericht door vier grote brancheverenigingen: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba en adviseert mobiliteitsbedrijven op het gebied van duurzaamheid. Het is het grootste duurzaamheidskeurmerk in de mobiliteitsbranche en wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. De organisatie wil koploper zijn in duurzame mobiliteit, duurzame certificering en duurzaam ondernemen in de mobiliteitsbranche, en voldoet aan ISO 26000-norm voor duurzaamheid.

Als BMW en MINI dealer hechten wij veel waarde aan deze certificering, waardoor wij jaarlijks een audit laten uitvoeren en verschillende duurzame verbeteringen doorvoeren.

DUURZAAMHEID

Afvalmanagement | Glasurit – duurzame lakken voor schadeherstelbedrijven

Bij schadeherstel draait alles om kwaliteit, daarnaast begint duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp te worden in de autobranche. Daarom gaan onze schadeherstelbedrijven werken met de duurzame lakken van 100 line Glasurit. Ze hebben een kleurrijke manier gevonden om toch groen te zijn:

● VOS-waarde < 250 g/l
● Laag energieverbruik
Lagere emissies
● 40% onder de EU grenswaarde voor oplosmiddelen
Voldoet aan de wereldwijde VOS-vereisten

Duurzame lakken | Glasurit – duurzame lakken voor schadeherstelbedrijven

Bij schadeherstel draait alles om kwaliteit, daarnaast begint duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp te worden in de autobranche. Daarom gaan onze schadeherstelbedrijven werken met de duurzame lakken van 100 line Glasurit. Ze hebben een kleurrijke manier gevonden om toch groen te zijn:

● VOS-waarde < 250 g/l
● Laag energieverbruik
Lagere emissies
● 40% onder de EU grenswaarde voor oplosmiddelen
Voldoet aan de wereldwijde VOS-vereisten

Maatschappelijk | Ondersteunen van verschillende sociale activiteiten

Het bijdragen aan de lokale omgeving is een belangrijk onderdeel van onze visie op duurzaamheid. We willen graag dat het goed gaat met de wereld en we proberen waar mogelijk, hier een steentje aan bij te dragen. Wij doen dit door lokale maatschappelijke initiatieven te steunen. We zijn onder andere trotse sponsor van Samen RKC en Sterkhuis. Deze twee initiatieven hebben als doel de groepen in onze maatschappij te helpen waarvoor een veilige leefomgeving of degelijke opvoeding niet vanzelfsprekend zijn. Beide initiatieven worden gesteund met de benodigde financiële en materialen middelen.

Welzijn | Persoonlijke ontwikkelingsplannen voor medewerkers

Vaak wordt gezegd dat medewerkers het meest belangrijke onderdeel zijn van een organisatie. Wij, bij Hedin Automotive, sluiten ons hier volkomen bij. Daarom vinden we het belangrijk dat het welzijn van onze medewerkers veilig wordt gesteld. Om het welzijn te waarborgen vindt er bij elke medewerker een jaarlijkse planning plaats die ingaat op persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is duidelijk waarop de medewerker zich wil ontwikkelen. Het persoonlijke ontwikkelingsplan stimuleert de motivatie om eigen ambities te verwezenlijken en zorgt dat de aanwezige kennis en ervaring aansluiten op de bedrijfsdoelen.

Kennisontwikkeling | Studie en praktijk komen samen onder onze monteurs

Investeringen in ontwikkeling van medewerkers, staat bij Hedin Automotive centraal. Zo wordt het relatief nieuwe begrip ‘werkplaatsleren’ in hoge mate toegepast. Op deze manier geven we monteurs in opleiding de kans om in de praktijk ervaring op te doen, door met een gevarieerd scala aan technische vraagstukken te werken. Werkplaatsleren wordt als positief ervaren, omdat de monteurs zich betrokken en gewaardeerd voelen. Het betrekken van lerende potentials heeft productieve en gelukkige medewerkers als resultaat, dat is waar wij als werkgever naar streven.

DUURZAAMHEID SCHADEHERSTEL

Onze schadeherstelvestigingen zijn erkend met het GroenGedaan certificaat. GroenGedaan! is het grootste duurzaamheidskeurmerk van BeNeLux. Het is geheel onafhankelijk en heeft meer dan 3.000 aangesloten automotive bedrijven. Naast een jaarlijkse controle van de certificering ondersteunt GroenGedaan, Hedin Automotive Schadeherstel bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Beter voor het milieu en beter voor de samenleving. Duurzaamheid bij Renova wordt vastgesteld middels certificeringen, GroenGedaan is hier een van.

DUURZAAM RIJDEN BEGINT BIJ HEDIN AUTOMOTIVE

SPECIAL OLYMPICS IN GEMEENTE BREDA EN TILBURG

In juni 2024 vinden de Nationale spelen van de Special Olympics plaats in gemeente Breda en Tilburg. Dit is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn sinds maart 2023 trotse automotive partner van dit bijzondere evenement met twee MINI’s. Daarnaast zijn onze Hedin Automotive collega’s erg enthousiast om in 2024 met vrijwilligerswerk een actieve bijdrage te leveren aan de Special Olympics.

BMW eDRIVE ZONE

Bij Hedin Automotive heeft duurzaamheid focus. Als duurzame dealer van de merken BMW en MINI, vinden we het belangrijk om initiatieven als de eDrive Zones en elektrisch rijden te stimuleren.

Duurzaamheid bij Hedin Automotive stimuleert emissie vrij rijden in de binnenstad. In de binnenstad van onder andere Tilburg en Breda, twee van onze vestigingslocaties, bevinden zich eDrive Zones. In deze zones schakelen BMW Plug-in Hybride modellen automatisch over op de volledig elektrische rijmodus. Dit is een digitale service die BMW beschikbaar stelt om lokaal emissie vrij te rijden, net als volledig elektrische voertuigen. Het voertuig herkent deze zones automatisch met behulp van geofencing technologie en GPS. Mocht de BMW niet voldoende zijn opgeladen, blijft deze doorrijden op de verbrandingsmotor.

BMW wil met de eDrive zones inspelen op de trend dat steeds meer gemeentes kiezen voor milieuzones – zero emissie-zones. De service draagt bij om met plug-in hybride voertuigen emissies in steden te verminderen.

EFFICIËNT LADEN

Duurzaamheid - thuis laden - page image

Thuis opladen


Thuis laden is eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. BMW en MINI bieden verschillende producten en services aan, die het laden van de elektrische of Plug-in Hybride modellen vergemakkelijkt. Zo kunt u thuis laden vanaf 11 kW aan het eigen stroomnetwerk en tot en met 22 kW met de BMW of MINI Wallbox of soortgelijke laadstations voor thuis.

Duurzaamheid - openbaar laden - page image

Openbaar laden


Het opladen van een elektrische of Plug-in Hybride BMW of MINI gaat snel en eenvoudig met de Charging card. Met BMW of MINI Charging heeft u toegang tot een reeds verder uitbreidend netwerk van oplaadstations. In Europa betreft dit al meer dan 305.000 laadpunten in de binnensteden, parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes.

Duurzaamheid - werk laden - page image

Laden op het werk


Bij gebruik van uw elektrische en Plug-in Hybride, BMW of MINI voor woon- en werkverkeer, bieden beiden merken verschillende laadmogelijkheden aan met Charging. Met BMW of MINI Charging kunt u: 12 maanden openbaar laden zonder starttarief, gebruik maken van de BMW of MINI Charging Card of laden aan het laadstation van uw werkgever. Charging biedt maatwerk pakketten aan voor zakelijke klanten en wagenparkbeheerders.

DUURZAAMHEID NIEUWSARTIKELEN