Verduurzamen als merk en organisatie

We leven in een tijdperk waarbij duurzaamheid en bewust bezig zijn met het milieu, luider klinkt dan voorheen. Met de Neue Klasse van BMW en de nieuwe modellen van MINI richten onze toonaangevende automerken zich op een toekomst waarin de mobiliteitsindustrie niet alleen efficiënter en aantrekkelijker is, maar ook vriendelijker voor ons milieu.

Wij geloven als BMW & MINI dealer in het belang van een actieve bijdrage aan een betere toekomst voor onze planeet en toekomstige generaties. Onze betrokkenheid bij duurzaamheid en MVO wordt onderstreept door de recente gastcolleges die enkele van onze collega’s hebben gegeven bij het KW1C, waarbij ze de volgende generatie inspireren en informeren over het belang van duurzaamheid in de automotive sector. In dit duurzaamheidsartikel ontdekt u meer over onze kracht en motivatie om de wereld van morgen, samen een mooier morgen te maken.

 

BMW Vision Neue Klasse

De Neue Klasse voorspelt veel goeds voor ons als BMW liefhebbers. Deze sportieve Sedan heeft een elegant en tijdloos design, bestaand uit grote vlakken, markante lijnen, gereduceerd tot de essentie. Buiten een verbazend ontwerp is de Neue Klasse ook ontworpen met oog op de toekomst.

Dankzij de grondstofbesparende productie, intensief gebruik van hernieuwbare grondstoffen en een volledig elektrische aandrijflijn zorgt deze futuristische BMW voor een verminderde CO2-footprint. Met dit model wil BMW investeren in het concept van kringloopecomonie in serieproductie.

Samen streven we naar een mooier morgen.

Nieuwe MINI

Vanaf 2030 wil MINI alleen nog maar 100% elektrische modellen op de markt brengen. Om dit doel te bereiken is het merk al jaren in ontwikkeling met het verduurzamen van haar producten.

Recent zijn een tweetal nieuwe modellen geïntroduceerd, de MINI Cooper E en de eerste volledig elektrisch aangedreven MINI Countryman. Naast de emissievrije uitstoot van deze modellen, is de productie ook op duurzame wijze verlopen.

Zo kun je de nieuwe MINI bestellen met volledig veganistisch leer, dat wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen en zijn de wielen geproduceerd met 70% secundair aluminium. Ontdek meer over de nieuwe en vooral toekomst bestendige MINI’s op de pagina.

Kennis is macht

Regelmatig proberen verschillende afdelingen binnen onze organisatie, in samenspraak met scholen gastcollege’s te geven. Deze maand hebben onze collega’s, Harm Tijssens (Projectmanager Sales | Sustainability Officer), Ben van Iersel (Chef Werkplaats – Waalwijk) en Tatum Akkermans (Marketing medewerker) een bezoek gebracht aan de studenten van de opleiding Mobiliteit & Logistiek, van het Koning Willem 1 college. Gedurende het gastcollege hebben onze collega’s de jonge en gemotiveerde studenten geïnspireerd door het delen van hun ervaring in het bedrijfsleven, allen vanuit hun eigen specialisme.

 Harm & Tatum hebben een presentatie gegeven over de bureaukant binnen de organisatie en Ben heeft samen met de studenten zijn praktijkervaring gedeeld. Het enthousiasme ontbrak niet toen de studenten de BMW’s en MINI’s zagen die werden gebruikt voor het praktijk onderdeel van het college. De studenten hebben voornamelijk geleerd over de nieuwste technologieën en het accupakket van de BMW i7 en natuurlijk een blik geworpen op de verbrandingsmotor van de BMW M2 met Akrapovič d.d. uitlaat.

Als dealer zijnde vinden we het belangrijk om jong professionals kennis te laten maken en te enthousiasmeren met hun toekomstige werkveld. Het was een geslaagde dag en we kijken uit naar de volgende colleges die wij in de toekomst mogen geven.