INVESTEREN IN DE NIEUWE GENERATIE

Duurzaamheid in de praktijk brengen, doe je niet alleen door onze planeet goed te verzorgen, maar ook door te investeren in nieuwe generaties. De ontwikkeling van jonge mensen stimuleren, ook wel sociale duurzaamheid, staat daarom ook hoog in het vaandel bij Hedin Automotive. Graag nemen we je in dit duurzaamheidsartikel mee in enkele interessante voorbeelden waarbij Hedin Automotive afgelopen tijd een steentje heeft bijgedragen. Zo wordt er verteld over een groep derdejaars scholieren die een prachtige ervaring hebben gehad bij Hedin Automotive Tilburg, geven we jullie een update over twee studenten wiens stageperiode bij Hedin Automotive ten einde is gekomen en vertelt een nieuwe leerling monteur over zijn ervaringen bij Hedin Automotive Waalwijk.

DE BMW 'QUADSKI'

Een groepje van vijf enthousiaste scholieren uit leerjaar drie van het 2College, hebben onlangs een welverdiende prijs gewonnen met hun indrukwekkende presentatie voor het vak Duits. De opdracht luidde om een presentatie te houden over een Duitse fabrikant/merk. Alvorens aan het uitvoeren van de opdracht hebben de studenten een quiz gedaan. In de volgorde van de uitslag van de quiz mochten zij een bedrijf kiezen. De groep, bestaande uit vijf auto en BMW liefhebbers hadden als eerste keus waarbij deze op voorhand al duidelijk was, natuurlijk BMW! Met hun ontwerp voor de nieuwe ‘BMW Quadski’ een quad en jetski in een, wisten de scholieren de jury te overtuigen met hun presentatie skills en creativiteit.

Als beloning voor hun inzet en presentaties heeft Hedin Automotive BMW & MINI de scholieren een goodiebag overhandigd. Deze goodiebag zat vol met leuke goodies, waaronder BMW-merchandise en andere verassingen die de passie voor auto’s en BMW alleen maar versterkt. Daarnaast kregen de winnaars een exclusieve rondleiding door de vestiging van Hedin Automotive in Tilburg, waar zij onder meer de M afdeling hebben gezien en de collectie aan BMW klassiekers. Het hoogtepunt van de middag was de rit in de M240i, die werd bestuurd door de getalenteerde LMP2 coureur Job van Uitert. Na de rit hebben wij alleen maar dolenthousiaste gezichten gezien.

 Het winnen van de prijs en de bijbehorende ervaring hebben de scholieren niet alleen beloond voor hun harde werk, maar ook hun passie voor automotive en BMW verder aangewakkerd. Het is voor ons als organisatie inspirerend om te zien hoe Hedin Automotive jong talent kan aanmoedigen om te doen waar zij goed in zijn en hun passie in kwijt kunnen. Op deze manier hopen wij als Hedin Automotive een positieve bijdrage te hebben geleverd aan de toekomst van deze jonge talenten en hun passie voor auto’s, aldus het merk BMW.

BIJ HEDIN AUTOMOTIVE BMW & MINI IN OPLEIDING

In eerdere duurzaamheidsartikelen werd al uitgebreid verteld over leerling monteurs. De jonge enthousiaste mensen die deze functies bekleden doen bij Hedin Automotive praktijkervaring op in de werkplaatsen. Door de juiste begeleiding, behulpzame collega’s en fijne werksfeer kunnen zij zich ontwikkelen tot vaardige monteurs die gespecialiseerd zijn in het sleutelen aan BMW’s en MINI’s.

Graag introduceren wij ‘Emir Peijs’. Emir is 18 jaar en afkomstig uit Tilburg. Sinds enkele maanden is hij actief als leerling monteur bij Hedin Automotive Waalwijk. Dit is de eerste keer dat hij werkt bij een merkdealer. Hiervoor heeft hij namelijk ervaring opgedaan bij een universeel garagebedrijf. Hij heeft het enorm naar zijn zin gehad bij dat garagebedrijf, echter, kon hij daar niet de juiste begeleiding vinden. Nu dat hij bij Hedin Automotive werkt, heeft hij zijn kennis en ervaring sterk vergroot. Daarnaast geeft hij aan dat de fijne communicatie met collega’s zorgt voor een veilige omgeving om zich te ontplooien als volwaardig autotechnicus.

“Het grootste voordeel van werken bij Hedin Automotive als leerling monteur is dat ik door goede begeleiding en constante herhaling steeds beter wordt in mijn werkzaamheden. Dit geeft mij een fijn gevoel!”

– Emir Peijs

POSITIEVE ERVARINGEN

“Als student van de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement aan Avans Hogeschool, heb ik de kans gekregen om bij Hedin Automotive stage te lopen, zoals je zelf kunt voorstellen heb ik deze niet laten liggen.

De intentie van de stage was dat deze Sales en Marketing gericht moet zijn, zodat ik bij beiden afdelingen ervaring op kon doen. De stage heeft voornamelijk plaatsgevonden op de Verkoopafdeling van Hedin Automotive BMW & MINI. Desalniettemin heb ik deel mogen nemen aan de Golfdag die het Marketingteam van Hedin Automotive jaarlijks organiseert en het maken van social media posts en een aantal display advertenties. Als stagiair werd ik overal in meegenomen en overal bij betrokken. Zo ook bij het marketingoverleg en bij vergaderingen met het hoofd van duurzaamheid binnen Hedin Automotive. 

Op de opleiding wordt er veel waarde gehecht aan duurzaam ondernemen, toen ik bij Hedin Automotive binnen kwam was ik benieuwd hoe zij hier mee omgingen. Binnen het bedrijf viel mij meteen op dat er zoveel mogelijk gedronken werd uit gerecyclede bekers en dat de collega’s haar eigen herbruikbare bekers en flessen meenamen naar het werk.

Deze vergaderingen waren zeer interessant, het viel mij op dat Hedin Automotive echt actief bezig is met het verduurzamen van het bedrijf en hier dan ook echt waarde aan hecht. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het meest recent gebouwde pand van Hedin Automotive zie je dat dit pand gebouwd is voor de toekomst en geen onnodige energie verspild. Tijdens mijn stage bij Hedin Automotive heb ik gezien hoe je het ondernemerschap kan combineren met duurzaamheid om zo een toekomstbestendig bedrijf te runnen.”