WIJ GAAN VOOR GROEN

Als duurzame dealerorganisatie zijn wij, bij Hedin Automotive dagelijks bezig met het realiseren van verandering op het gebied van duurzaamheid. Duurzame ontwikkelingen houden voor ons in, dat er op een verantwoorde manier wordt omgegaan met drie pijlers van duurzaamheid: People, Planet en Profit. Een duurzame ontwikkeling kan worden bevorderd door middel van verschillende initiatieven en acties. Zo kan er gekeken worden naar het reduceren van de CO2-footprint maar ook naar het minimaliseren van afval en het stimuleren van recycling. Daarnaast kan er worden geïnvesteerd in duurzame energiebronnen en kan er worden gezocht naar manieren om het energieverbruik te verminderen. Wij hebben onze recente ontwikkelingen en projecten voor u op een rij gezet. 

CO2 FOOTPRINT

Zoals u ziet zijn wij, Hedin Automotive actief bezig om stappen te maken op het gebied van duurzaamheid. Het is voor ons belangrijk dat er daadwerkelijk kan worden gemeten of er vooruitgang wordt geboekt. Daarom is een CO2-footprint een belangrijk hulpmiddel voor nu en de toekomst.

 In samenwerking met ‘GroenGedaan!’ is bij de vestiging Goes de eerste meting uitgevoerd. Met de resultaten die uit de meting komen, is er inzichtelijk gemaakt waar mogelijke verbeterpunten zich bevinden. Daarnaast heeft de meting middels een benchmark netjes aangegeven hoe Hedin Automotive BMW & MINI presteert ten opzichte van het branche gemiddelde.

Zodra de meting in Goes is voldaan worden de andere vestigingen ook onder de loep genomen. Zo kunnen we onze ambities op het gebied van ‘werken aan een duurzame toekomst’ blijven nastreven en maakt dit onze belangrijkste duurzame ontwikkeling.

SMARTVATTEN

Vandaag de dag wordt er stevig geïnvesteerd in digitale middelen welke helpen inzicht te krijgen in gasverbruik, daarnaast wordt het verbruik van elektriciteit meer en meer van belang. Echter, weinig mensen of organisaties denken na bij hun waterverbruik. Waterverbruik is van groot belang voor een leefbare omgeving voor mens, dier en natuur. Als we op de huidige manier blijven omgaan met water, zullen we in het jaar 2030 ruim 40% minder drinkwater ter beschikking hebben.

 Om die reden zijn wij het waterverbruik in kaart aan het brengen en waar mogelijk willen we dit reduceren. Dit wordt gerealiseerd in samenwerking met Smartvatten. In de komende maanden houden we jullie op de hoogte over de ontwikkelingen/veranderingen die we hebben doorgemaakt.

Ontdek meer over Smartvatten op hun website.

SPECIAL OLYMPICS 2024

In de zomer van volgend jaar vindt een van de mooiste sportevenementen van Nederland plaats in Tilburg en Breda, de Nationale spelen van Special Olympics. Dit is een enorme trots van de Nederlandse sportwereld. Bij dit evenementen komen mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar om veel verschillende uitdagende sporten te beoefenen.

Special Olympics heeft als missie gedurende het hele jaar sport voor mensen met een verstandelijke beperking stimuleren, zodat zij continue de kans krijgen om zich te ontwikkelen, plezier te beleven, moed te tonen en dit te delen met hun naasten. In het verwezenlijken van deze missie hebben wij een geweldige rol mogen aannemen, door hun medewerkers twee MINI’s kosteloos aan te bieden. Deze MINI’s zijn duidelijk te herkennen door hun leuke bestickering! Op deze manier hopen wij een steentje bij aan het bevorderen van sociale duurzaamheid in de maatschappij.

CUBE CHARGING

Steeds meer voertuigen vinden hun weg naar deels of volledig elektrische aandrijvingen. De vraag naar laadpalen neemt daardoor ook sterk toe. Door de samenwerking met ‘Cube’ kunnen we onze klanten voorzien in hun vraag naar een degelijke laadvoorziening. Cube laadt enorm snel, werkt voor alle elektrische voertuigen, accepteert alle laadpassen en doet aan automatische stroomverdeling. Kortom; een laadoplossing waar iedereen blij van wordt! En dan hebben we het nog niet gehad over het design.

Deze laadpalen zijn niet alleen slim, maar ook nog eens aantrekkelijk vormgegeven. Zo zijn ze te verkrijgen in veel verschillende kleuren en hebben ze een minimalistisch en tijdloos design. Vanaf heden kan bij elke Hedin Automotive BMW & MINI vestiging meer informatie worden gevraagd over Cube.