Kia Private Plan: financieren met restwaarde

Het kopen van een auto vergt een grote investering. Daarom kan het financieren van een auto uitkomst bieden. Een nieuwe vorm van financieren is Kia Private Plan, waarbij je een auto financiert op basis van een vooraf bepaalde restwaarde en flexibele opties aan het einde van de financieringsperiode. Een soort mix tussen leasen en financieren dus. We vertellen je er graag meer over.

Hoe werkt Kia Private Plan?

Financieren met restwaarde is een financieringsmogelijkheid waarbij het maandbedrag wordt bepaald op basis van het verschil tussen de aankoopprijs van de auto en de geschatte waarde ervan aan het einde van de financieringsperiode, de 'restwaarde' dus. De geschatte restwaarde wordt bepaald op basis van verschillende factoren, zoals het merk en model van de auto, de verwachte waardevermindering en de algemene marktomstandigheden.
Hierdoor worden de maandelijkse kosten lager dan bij traditionele financieringsmethoden, waarbij de volledige aankoopprijs wordt gefinancierd. Er wordt dus van uit gegaan dat de optie bestaat dat je aan het einde van het contract de auto weer inlevert, in plaats van houdt.

Aan het einde van de financieringsperiode met Kia Private Plan heb je drie keuzes:
  • Aankoop van de auto: Je kunt ervoor kiezen om de restwaarde te betalen en de eigenaar te worden van de auto.
  • Inruil of verkoop: Je hebt de optie om de auto in te ruilen voor een nieuw model of deze te verkopen. Als de werkelijke marktwaarde hoger is dan de geschatte restwaarde, kun je mogelijk profiteren van het verschil.
  • Herfinanciering: Als je de auto wilt behouden maar niet in staat bent om de restwaarde in één keer te betalen, kun je de financiering verlengen of herfinancieren om het resterende bedrag af te lossen.

De voordelen van Kia Private Plan:

  • Lagere maandelijkse betalingen: de lagere maandprijs is een aantrekkelijk voordeel van financieren met restwaarde, waardoor je meer financiële ruimte hebt voor andere uitgaven.
  • Toegang tot meer modellen: door de lagere maandprijs heb je de mogelijkheid om een beter uitgeruste auto of zelfs een luxer model te kiezen, welke eerst buiten je budget zou vallen
  • Keuzemogelijkheden aan het einde van de looptijd: de flexibiliteit aan het einde van de financieringsperiode stelt je in staat om de meest geschikte optie te kiezen op basis van jouw financiële situatie en behoeften.
  • Financieel voordeel: Bij inruil of verkoop van de auto kan een hogere marktwaarde dan de geschatte restwaarde je een financieel voordeel opleveren.

Weten wat jouw huidige auto waard is?

Via de online taxatie module van Hedin Automotive vraag je online in slechts 1 minuut de inruilwaarde van jouw huidige auto aan. Wij kunnen met een aantal gegevens van je auto een indicatieve inruilwaarde van jouw auto berekenen. Wat is jouw auto waard?

Interesse? Laat weten waar we je bij kunnen helpen en wij nemen contact met je op

Heb je een vraag over Kia financieren? Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden of om een proefrit met je in te plannen. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over Kia Private Plan

Wat is het voordeel van Kia Private plan?

Het grootste voordeel van financieren met restwaarde is dat je maandelijks een lager bedrag betaalt.

Wat is de duur van het contract?

De duur van de kredietovereenkomst is 48 maanden

Wat is het kostenpercentage?

Het jaarlijks kostenpercentage is 5,99%