Onbezorgd de weg op met je nieuwe Kia dankzij 7 jaar garantie

Bij Kia rijd je met een gerust gevoel de weg op. Vanaf het moment dat je bij een Hedin Automotive-vestiging in je nieuwe auto stapt heb je namelijk 7 jaar garantie. Daarmee kun jij onbezorgd genieten van jou nieuwe Kia. Vanaf dag 1 tot dag 2.555 krijg je dezelfde dekking. Jouw 7 jaar garantie is volledige fabrieksgarantie. Alle onderdelen én arbeidskosten zijn bij alle aanspraken op de Kia-garantie gedekt.

De 7 jaar Kia-garantie

Alle Kia-modellen worden gebouwd volgens de hoogte fabrieksnormen in de auto-industrie. Dit geeft Kia hoog vertrouwen in de kwaliteit. Daarom krijgt jouw Kia de langste garantie. Of je nou in Duitsland, Italië of Nederland bent. Het voordeel van de 7 jaar Kia-garantie zijn de lagere gebruikskosten en het behoud van een hogere restwaarde wanneer je je auto na een paar jaar verkoopt. De garantie is namelijk volledig overdraagbaar op iedere volgende eigenaar. Je kunt dus ook nog van de garantie gebruik maken als je een tweedehands Kia koopt die nog onder de garantietermijn valt.

Uitgebreid getest: garantie op kwaliteit

Rijcomfort, kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn voor het Kia Global Quility Center de belangrijkste criteria om alle nieuwe Kia-modellen op te testen. Voor de introductie van een nieuw Kia is tot wel 1,1 miljoen kilometer getest onder extreme omstandigheden: dat is 27 keer de wereld rond.

Veelgestelde vragen over Kia garantie

Is de Kia fabrieksgarantie overdraagbaar op een nieuwe eigenaar?

Ja, tijdens de garantieperiode is het mogelijk de fabrieksgarantie over te dragen op de nieuwe eigenaar. Als je zelf afspraken hebt gemaakt met de leverancier over de garantie, vallen deze niet onder de verantwoording van Kia Motors Nederland. Bespreek deze met de leverancier.  

Heb ik garantie op Kia onderdelen die zijn aangeschaft bij de Kia-dealer?

Op alle Kia onderdelen krijg je een ‘Beperkte Garantie Onderdelen en Accessoires’ voor 24 maanden. Deze garantie geldt vanaf het moment dat je de onderdelen gekocht hebt en zijn ongeacht het aantal gereden kilometers. Als Kia het onderdeel vervangt in het kader van ‘Garantie Nieuwe Voertuigen’, dan wordt deze gedekt voor de duur van de fabrieksgarantie. Een Kia-dealer repareert of vervangt onderdelen gratis als er materiaal- of fabricagefouten in zitten. Zo herstelt hij alle gebreken die door deze garantie worden gedekt. Neem voor meer informatie contact met ons op.  

Disclaimer

De garantietermijn van 7 jaar is van toepassing op alle auto's die na 1 januari 2010 zijn gekocht en geregistreerd bij een erkende Kia-dealer. Elke Kia geniet van 7 jaar volledige fabrieksgarantie met een beperking van 150.000 km. Voor de eerste 3 jaar geldt geen kilometerbeperking.

Garantievoorwaarden per model

Voor alle Kia-modellen gelden de algemene garantievoorwaarden zoals beschreven in het boekje "Garantie & onderhoud".

Carrosseriegarantie

10 jaar carrosseriegarantie zonder kilometerbeperking.

Garantie

12V boordaccu 2 jaar garantie zonder kilometerbeperking.

Lakgarantie

5 jaar met een maximum van 150.000 km.

Audio-navigatiegarantie

3 jaar met een maximum van 100.000 km.

Accessoires

De fabrieksgarantie is niet van toepassing op accessoires, informeer naar de garantievoorwaarden van de specifieke accessoire bij jouw Kia-dealer.