Een goed werkende uitlaat is een eis bij de APK

Het uitlaatsysteem leidt de verbrandingsgassen van je motor veilig weg. De uitlaat zelf dempt het geluid van de motor en maakt de gassen minder schadelijk voor het milieu. Ook zorgt het voor tegendruk om je auto optimaal te laten presteren. Een goede uitlaat is dus erg belangrijk. Als je een breuk of lek in je uitlaat hebt, verliest hij zijn werking. Dit merk je snel. Je hoort een hard geluid en de prestaties van de auto nemen af. Ook is het mogelijk dat er uitlaatgassen in de auto komen. Het hebben van een goede uitlaat is dan ook een van de eisen bij een APK. Heb je een lekke uitlaat? Dan kan je dat een flinke boete opleveren. 

Twijfel je aan de werking van jouw uitlaat of wil je deze laten vervangen? Maak eenvoudig online een werkplaatsafspraak.

Vervang je Ford uitlaat bij Hedin Automotive

Heeft jouw Ford een lekke uitlaat? Maak dan een afspraak bij een van onze Ford-vestigingen. Onze vakkundige monteurs stellen snel een diagnose om te kijken waar de uitlaat lek is. We vervangen alleen de noodzakelijke onderdelen met originele Ford-onderdelen. We garanderen kwaliteit tegen de beste prijs. 

Hoe kunnen we je helpen?

Veelgestelde vragen over Ford uitlaat vervangen

Wanneer is mijn uitlaat aan vervanging toe?

Als je een breuk of lek in je uitlaat hebt, verliest hij zijn werking. Dit merk je snel. Je hoort een hard geluid en de prestaties van de auto nemen af. Ook is het mogelijk dat er uitlaatgassen in de auto komen. 

Kan ik een boete krijgen voor een lekke uitlaat?

Ja, een lekke uitlaat kan je een boete opleveren. Een goed werkend uitlaatsysteem is een APK-eis, omdat je het milieu belast.