Elektrische ambities van Ford

Ford heeft de ambitie om in 2035 alleen emissievrije voertuigen aan te bieden en CO2-neutraal te zijn op het gebied van de gehele Europese voetafdruk van Fords faciliteiten, logistiek en leveranciers. We vertellen je graag meer over elektrisch rijden en hoe de ambitie van Ford eruit ziet.

Hoe wil jij elektrisch rijden met Ford?

Ford - electric - page image

Volledig elektrisch

BEV


Bij Ford heb je de keuze om volledig elektrisch te rijden. Er komt geen brandstof aan te pas. Zo rijd je zonder uitstoot en geniet je van rust.

Ford - plug-in hybrid - page image

Plug-in Hybrid

PHEV


De Plug-in Hybrid motor van Ford bestaat uit een elektrische- en een verbrandingsmotor. De elektrische motor kun je zelf opladen en is krachtig genoeg om tot ca. 50 km volledig elektrisch te rijden.

Ford - hybrid - page image

(Mild) hybrid

mHEV


Bij een mHEV motor wordt de brandstofmotor geholpen door een elektromotor. Hierdoor hoeft de brandstofmotor minder hard te werken en rijd je zuiniger. De elektromotor laadt op wanneer jij remt of de auto uit laat rollen.

De 100% elektrische Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E is de eerste 100% elektrische personenauto. Je heb de keuze uit twee accupakketten: een van 75,7 of 98,8 kWh. Het rijbereik is, afhankelijk van de instellingen, maar liefst 420 tot 600 kilometer. Hierdoor kom je altijd volledig in stijl én emissievrij op je eindbestemming aan.

Meer weten over de elektrische Mustang Mach-E? Bekijk de modelpagina voor meer informatie.

De Ford Kuga als Plug-in Hybrid

De Ford Kuga is leverbaar als een Plug-in Hybrid. De Plug-in Hybride motor is ontworpen voor een schonere, stillere en meer geavanceerde benadering van SUV-rijden. Daarnaast kun je met de Ford Kuga maar liefst 1.500 kg trekken.

De eerste 100% elektrische bedrijfswagen: de Ford E-Transit

De Ford E-Transit is de eerste volledig elektrische bedrijfswagen van Ford en ontwikkeld om jouw bedrijf te helpen bij het halen van duurzaamheidsdoelstellingen. Met een indrukwekkend bereik tot wel 317 kilometer op één accu, kom je overal zonder in te leveren op robuustheid, capaciteit of veelzijdigheid.

De geëlektrificeerde personenauto's van Ford

Ford - Kuga - uitvoering - page image

Ford Kuga


Meer stijl, meer tech en meer (trek)kracht.

Innoverend en vernieuwend.

Connected - page image

Ford Fiesta


Ontdek de brede selectie uitvoeringen van de nieuwe Ford Fiesta.

De elektrische bedrijfswagens van Ford

Ford_Transit_Custom
Vernieuwd

Ford Transit Custom


Betrouwbare bedrijfswagen met lage gebruikskosten.

Zorgeloos elektrisch laden?

Onze partner Eneco eMobility helpt je op weg

Je hebt de elektrische of Plug-in Hybride auto van je dromen gevonden. Nu nog een laadpunt. We vinden het belangrijk dat je goed wordt geholpen bij het vinden van een passende laadoplossing. Onze partner Eneco eMobility kan je hierbij helpen. Koop je een elektrische of Plug-in Hybride auto bij Hedin Automotive dan brengen wij je graag met hen in contact voor een vrijblijvend advies.

Subsidieregeling voor elektrische personenauto's

Overweeg je een elektrische auto bij ons te kopen of te leasen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse. Wij helpen je uiteraard graag bij het indienen van een subsidie-aanvraag. 

Meer weten? Kom langs bij een Ford-vestiging van Hedin Automotive bij jou in de buurt.

2020

De Ford Kuga en Ford Explorer zijn nu ook beschikbaar als Plug-in Hybride en de Ford Puma met de mHEV motor.

2021

Ford introduceert de eerste volledig elektrische personenauto: de Mustang Mach-E.

2022 

De eerste 100% elektrische bedrijfswagen van Ford: de E-Transit. Daarnaast is de Ford Fiesta en Ford Focus nu ook beschikbaar met een mild hybrid (mHEV) motor.

2023

De tweede elektrische bedrijfswagen van Ford is beschikbaar. De elektrische variant van de Transit Custom, de E-Transit Custom.

2024

De elektrische Transit Courier wordt geïntroduceerd en een nieuwe elektrische personenauto. Ook is de Ford Puma nu elektrisch beschikbaar.

2035

Ford heeft de ambitie om in 2035 alleen emmissievrije modellen aan te bieden en CO2-neutraliteit te bereiken voor de gehele Europese voetafdruk van Fords faciliteiten, logistiek en leveranciers.

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden bij Ford

Welke Ford personenauto’s zijn volledig elektrisch?

Ford is hard bezig met het produceren van volledig elektrische modellen. Kom voor de laatste updates en informatie naar de showroom. We helpen je graag bij het uitzoeken van jouw elektrische Ford.

Welke Ford bedrijfswagens zijn volledig elektrisch?

De elektrische bedrijfswagens van Ford zijn de E-Transit en de E-Transit Custom en er zijn er meer in ontwikkeling. Kom voor de laatste updates en informatie naar de showroom. We helpen je graag bij het vinden van de ideale elektrische Ford bedrijfswagen.