Samen veilig de winterse weg op

Nu we de mooie dagen helaas achter ons moeten laten, is het tijd om te gaan kijken hoe we in de winter zo veilig en praktisch mogelijk de weg op kunnen. Bij Hedin Automotive MINI hebben we, in voorbereiding op de winter, in iedere vestiging een BMW en MINI opgemaakt in winterse sfeer. In dit artikel zal Menno Vos (Aftersales Projectmanager) vertellen over hoe jouw auto 100% winter klaar gemaakt zou kunnen worden.

Grip met winterwielen

Om deze winter veilig de weg op te gaan is het belangrijkste component: Winterbanden. Vele zijn ervan overtuigd dat all-season banden de juiste keuze zijn als het gaat om de veiligheid op de weg, omdat deze banden overal op voorbereid zijn. Helaas is dit niet helemaal waar. All-season banden geven in de zomer een stuk minder grip dan volwaardige zomerbanden en in de winter is het verschil tussen volwaardige winterbanden/zomerbanden en all-season’s alleen maar groter. Hieronder zal ik een aantal voordelen van winterbanden en zomerbanden ten opzichte van all-season’s benoemen:

  • Betere grip en tractie bij koud weer
  • Kortere remafstanden

Om het veiligste de winter door te komen raden wij hierom altijd nog steeds aan om volwaardige winterbanden te gebruiken. Bekijk ons brede aanbod aan winterbanden in de webshop. Tevens hebben wij tijdelijk een actie op winterwielsets, waarbij je profiteert tot wel 15% korting.

Praktisch op wintersport

Wanneer je extra avontuurlijk bent en op wintersport gaat heb je mogelijk een hoop extra spullen mee te nemen. Hiervoor bieden wij verschillende dakkoffers en dakdragers aan. De dakkoffers bieden tussen de 320 en 520 liter aan extra ruimte voor al jouw wintersportspullen. Onze dakkoffers zijn origineel van BMW en MINI, waardoor ze er ook nog eens stijlvol uitzien.

Wil jij jouw dakkoffer customizen? Wij bieden de mogelijkheid om de dakkoffer in de kleur van jouw BMW of MINI de spuiten. Bekijk het aanbod aan dakdragers en – koffers op onze website. En neem contact met ons op indien je meer informatie wilt omtrent het customizen.

Winterse acties

Schoon de winter door


In de wintermaanden wordt alles een stuk sneller vies. Om dit tegen te gaan bieden wij all weather vloermatten aan. Wij bieden de All weather matten aan vanaf:

  • BMW vloermatten v.a. € 49,50
  • BMW kofferbakmat v.a. € 113,-
  • MINI vloermatten v.a. € 44,50
  • MINI kofferbakmat v.a. € 88,-

De Wintercheck


Tenslotte bieden wij nog de wintercheck aan om optimaal voorbereid te zijn op slechte weersomstandigheden. Deze wintercheck is een uitgebreide inspectie van uw BMW of MINI om ervoor te zorgen dat alle essentiële systemen in topconditie zijn voor de winter.

Tijdelijk voor €49,95,-.*

*De actie is geldig t/m 28 feb 2024.