BMW M4 CS

De BMW M Power

EXCLUSIVITEIT EN SNELHEID OP DE WEG

BMW M GmbH lanceert de BMW M4 CS, een limited edition die circuitprestaties naar de openbare weg brengt. Met een vermogen van 405 kW (550 pk), een scherp afgesteld onderstel en lager gewicht dankzij koolstofvezel, belooft deze M4 een opwindende rijervaring. Productie start in juli in Dingolfing, terwijl de orderboeken eind mei openen. Autoliefhebbers, bereid je voor op een sensatie.

HET ONMISKENBARE BMW M GEVOEL

De BMW M4 CS is ontworpen om de essentie van het kenmerkende M-gevoel tot leven te brengen. Dit nieuwe model zit precies tussen de BMW M4 Competition Coupé met M xDrive, die onlangs diverse prestatie-, design- en uitrustingsupgrades kreeg, en de gelimiteerde BMW M4 CSL, waarvan slechts 1.000 exemplaren zijn geproduceerd. De nieuwe BMW M4 CS combineert de rauwe racegenen van de M-serie, wat zorgt voor een dynamische rijervaring op de openbare weg, terwijl het zijn volledige potentieel laat zien op het circuit.

DE BMW PRESTATIES SPREKEN VOOR ZICH

De prestaties spreken voor zich: de BMW M4 CS accelereert van 0 naar 100 km/h in slechts 3,4 seconden, en haalt 200 km/u in 11,1 seconden. Tussensprints van 80 naar 120 km/h duren slechts 2,6 seconden in de vierde versnelling en 3,3 seconden in de vijfde versnelling. De topsnelheid, begrensd door het M Driver's Pack, is 302 km/h.

BMW M4 CS – ONTWIKKELD VOOR AUTOSPORT

De motor van de BMW M4 CS is een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic transmissie en intelligente M xDrive vierwielaandrijving. Dankzij de directe vermogensopbouw en geoptimaliseerde tractie accelereert deze auto van 0 naar 100 km/h in slechts 3,4 seconden. De 3,0-liter TwinPower Turbo motor is ontworpen voor topprestaties, met een extreem sterk carter en een lichtgewicht, gesmede krukas voor hoge torsiestijfheid. Bij tests op de Nürburgring Nordschleife bereikte de M4 CS een officiële rondetijd van 7 minuten en 21,989 seconden. Deze motor, met geavanceerde technologie zoals een 3D-geprinte cilinderkop, ligt ook aan de basis van de succesvolle BMW M4 GT3-raceauto, die in 2022 de DTM-titel behaalde.

INDRUKWEKKENDE PRESTATIES

De nieuwe BMW M4 CS dankt zijn indrukwekkende prestaties aan racetechnologie, met een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor die 405 kW (550 pk) levert, een stijging van 15 kW (20 pk) ten opzichte van de M4 Competition Coupé met xDrive. Deze prestatieverbetering is mogelijk dankzij de herziene M TwinPower Turbo-technologie, waarbij de turbodruk van de twee mono-scroll turbocompressoren is verhoogd naar 2,1 bar. Dit zorgt voor een direct vermogensopbouwend karakter, waarbij het maximale koppel van 650 Nm al beschikbaar is vanaf 2.750 t/min en aanhoudt tot 5.950 t/min. De motor bereikt zijn piekvermogen bij 6.250 t/min, met het rode gebied beginnend bij 7.200 t/min.

KARAKTERISTIEK BMW M GELUID

Het karakteristieke geluid van de motor komt voort uit een dubbele uitlaat met elektronisch bediende kleppen en een lichtgewicht titanium einddemper. In de SPORT en SPORT+ modus produceert de uitlaat een krachtige, sportieve klank, met een extra accent bij het schakelen. De emotionele soundtrack is precies wat je verwacht van een echte M-auto.

ONTDEK DE VOORRAAD BMW M-MODELLEN BIJ HEDIIN AUTOMOTIVE

Ben je op zoek naar beleving en het echt BMW M gevoel maar is de BMW M4 CS niet wat je zoekt? Bekijk dan ons actuele aanbod aan M modellen die direct uit voorraad leverbaar zijn.

INTERESSE? LAAT WETEN WAAR WE JE BIJ KUNNEN HELPEN EN WIJ NEMEN CONTACT MET JE OP

Heb je een vraag over dit model? Of wil je een proefrit om deze auto te ervaren? Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden of om een proefrit met je in te plannen. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?