Meer over economische kilometers

In de hedendaagse samenleving is het bezitten en besturen van een auto bijna vanzelfsprekend geworden. Toch worden de kosten van autorijden voortdurend hoger. In de snel veranderende wereld waarin wij leven, wordt het steeds belangrijker om in de dagelijkse bezigheden kosten proberen te besparen. Daarbij is het tegenwoordig ook nog van belang dat we stilstaan bij de hot topic: duurzaamheid. In dit artikel deelt Menno Vos – Projectmanager Aftersales tips over economisch rijden en de voordelen hiervan.

 Een van de beginselen van economisch rijden is het minimaliseren van brandstofverbruik. Dit leidt niet alleen tot besparing, maar helpt ook bij het reduceren van uitstoot. Onderstaand zijn enkele tips om zuiniger en verantwoord voor het milieu te rijden.

Regelmatig onderhoud

Een goed onderhouden BMW of MINI betekent een gezonde auto. Bij onderhoud van jouw auto wordt er gekeken naar olie- en filtervervanging, bandenspanningscontrole en worden er indien nodig andere essentiële reparaties uit gevoerd. Het regulier vervangen en onderhouden van deze elementen zorgt voor een efficiënter brandstofverbruik.

Is jouw BMW of MINI toe aan wat liefde? Maak dan een afspraak via onze werkplaatsplanner.

Bandenonderhoud

Zorg ervoor dat u goed zorgt voor jouw banden, want banden met een te hoge- of te lage bandenspanning zorgen voor een groter brandstofverbruik. Daarom is het regelmatig controleren van de bandenspanning erg belangrijk. Ook is het belangrijk om jouw banden goed uit te laten lijnen en te balanceren. Omdat onregelmatige slijtage het rendement van de tank kan verminderen.

 Wilt u de banden van jouw BMW of MINI laten controleren? Of is jouw auto toe aan een nieuwe bandenset mét een paar nieuwe velgen? Maak dan een werkplaatsafspraak en bekijk online ons brede aanbod aan banden en velgensets.

Cube laadoplossing

‘Ik ben altijd op zoek naar manieren om economisch verantwoord te rijden zonder in te leveren op de rijervaring. Cube Charging System heeft voor mij de perfecte oplossing geboden voor het opladen van mijn elektrische BMW of MINI. Het is niet alleen leuk om elektrisch te rijden, maar het wordt nog leuker als je er geen omkijken naar hebt.

 Met Cube Charging geniet ik van hoogwaardige laadtechnologie die naadloos in mijn dagelijkse leven past. Of ik nu thuis ben, op kantoor of in openbare ruimtes, Cube biedt me een betrouwbare en veilige laadoplossing die snel en eenvoudig te installeren is. Het moderne en strakke design past perfect bij mijn stijl en zorgt ervoor dat ik niet alleen verantwoord, maar ook met stijl kan rijden.’

Zuinige auto


Indien u een auto gaat kopen, overweeg dan de zuinige of elektrische modellen. Zuinigere auto’s stoten minder CO2 uit en verbruiken minder tot geen brandstof. Hiermee bent u niet alleen lief voor jouw portemonnee maar ook voor het milieu.

Automerk


Veel automerken zijn hard aan de weg aan het timmeren om een duurzaam productieproces in te richten voor het bouwen van modellen. Tevens is het doel om zoveel mogelijk duurzame, waaronder gerecyclede materialen te gebruiken in de bouw van auto’s. BMW en MINI zijn een van de vooruitstrevende merken die hier veel tijd en energie in steken. Bent u op zoek naar een nieuwe auto die een bijdrage levert aan onze leefomgeving? Dan heeft BMW en MINI een breed scala aan modellen die hieraan voldoen. Het meest vooruitstrevende model van BMW is de iX, is grotendeels gebouwd uit duurzame materialen.

Rijbewust


Vermijd onnodige ritten en plan routes zorgvuldig om verkeer te minimaliseren. Combineer de ritten zoveel mogelijk zoals het doen van boodschappen en het ophalen van pakketten. Een ander alternatief, indien werkgevers het toelaten, thuiswerken of flexibele werktijden om de spits te vermijden.