BMW CONCEPT TOURING COUPÉ

De BMW CONCEPT TOURING COUPÉ

Tijdens de opening van het Concorso d’Elganza Villa d’Este 2023 presenteerde BMW de wereldpremière van de BMW Concept Touring Coupé. Dit nieuwe model zet de traditie voort van legendarische klassiekers, een tijdloos symbool van vrijheid op vier wielen en het plezier van samen reizen. De carrosserie is opnieuw vormgegeven, wat zorgt voor een elegante en sportieve look. In het interieur zorgen nauwkeurig bewerkte lederen oppervlakken, van de Italiaanse fabrikant Poltrona Frau, voor een luxueuze ambiance. Het vak achter de stoelen biedt voldoende ruimte om bagage op te bergen voor spontane uitstapjes. Ook de bagage tassen zijn exclusief op maat gemaakt in het leeratelier Schedoni in Modena.

EXTERIEUR HIGHLIGHTS

Het designhoogtepunt van de BMW Concept Touring Coupé is zijn gebeeldhouwde achterzijde. Ontstaan uit de vloeiende contouren van het dak, die naadloos overgaan in de achterste zijpanelen, accentueert de vorm de atletische schouders van de auto. Terwijl de vlakke achterruit en de duidelijk gedefinieerde carrosserievlakken de solide houding van de auto benadrukken.

De Sparkling Lario buitenlak werd speciaal gecreëerd voor de BMW. Het effect wordt afgemaakt door zilverbronzen accenten en de speciaal ontworpen BMW nierengrille met overlangse spijlen. De exclusieve lichtmetalen velgen van 20 inch voor en 21 inch achter vormen een logische voortzetting van deze kleuraccenten in het 20-spaaks radiaaldesign. De ingewikkelde uitvoering en de discrete goudkleurige oppervlakken onderstrepen het elegante sportieve karakter van de auto.

INTERIEUR HIGHLIGHTS

De interieurambiance van de BMW Concept Touring Coupé wordt bepaald door de voor het merk gebruikelijke oriëntatie van de bestuurder in de cockpit. Met maximale aandacht voor de keuze van materialen, kleurstelling en afwerking. De exclusieve bi-colour optie van het Italiaanse lederatelier Poltrona Frau verdeelt het interieur horizontaal in twee verschillende kleursegmenten. In het bovenste gedeelte bevordert een donkerbruine tint de concentratie tijdens het rijden. En in het onderste gedeelte brengt een licht zadelbruin comfort en warmte in het interieur.

Hoogwaardig vakmanschap en aandacht voor detail kenmerken ook de bagage. Welke exclusief voor de BMW Concept Touring Coupé is ontworpen door de gerenommeerde lederwerkplaats Schedoni in Modena. De op maat gemaakte set bestaat uit twee grote en een kleine weekendtas, plus een kledingtas. Die allemaal perfect zijn afgestemd op de auto.