COUPÉ, SPORT & LICHTGEWICHT

Nu zijn 50ste jubileumjaar ten einde loopt, presenteert BMW M GmbH opnieuw een technisch meesterwerk dat de essentie belichaamt van vijftig jaar passie voor autosport. Het is de nieuwe BMW 3.0 CSL, vernoemd naar het legendarische model uit de vroege jaren zeventig.

De nieuwe BMW 3.0 CSL is een eigentijdse interpretatie van alle kenmerken waarvoor de letters CSL staan. De coupévorm van de carrosserie heeft klassieke sportief-elegante accenten en straalt dynamiek uit. De ondersteltechniek is gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen voor de autosport en de high-performance modellen van BMW M GmbH. Vooral door de uitgebreide toepassing van carbon is de intelligente lichtgewichtconstructie ongekend geavanceerd. De verhouding van vermogen en gewicht is voor de nieuwe BMW slechts 2,9 kg per pk.

KRACHTIGSTE 6-CILINER-IN-LIJN OOIT

Deze ongekend krachtige BMW wordt aangedreven door de best presterende 6-cilinder-in-lijn benzinemotor die ooit is toegepast in een BMW M model voor de openbare weg. Het motorconcept heeft met M Power een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Via de 204 kW (277 pk) van de BMW M1 in 1978 en diverse latere modellen als de vijfde generatie van de BMW M3 uit 2014 met 317 kW (431 pk) en M TwinPower Turbo technologie. De hoogtoerige motor in de BMW CSL levert 412 kW (560 pk) vermogen en 550 Nm koppel. De power wordt lineair afgegeven bij toerentallen tot maar liefst 7.200 min-1. Dat is mede te danken aan het extreem stijve carter, de gesmede lichtgewicht krukas en 3D-printtechnologie voor de cilinderkop. Ook het koelsysteem en de olietoevoer zijn ontworpen voor extreme rijdynamiek.