Road trip excitement

Begin 2023 waren er ongeveer 275.000 elektrische auto’s in Nederland, waarvan een aanzienlijk deel BMW’s en MINI’s. Het aandeel elektrische auto’s in Nederland zal naar verwachting de komende jaren nog verder gaan stijgen. Ongeveer de helft van de Nederlanders kiest de auto als vervoersmiddel om op zijn of haar vakantiebestemming te komen. Dit laat zien dat steeds meer mensen kennismaken met lange autoritten in elektrische auto’s. Aangezien Nederland koploper is op het gebied van laadinfrastructuur, maar de meeste vakantiebestemmingen zich buiten ons kleine landje bevinden hebben, hebben wij enkele handige tips opgesteld.

“Bij Hedin Automotive zorgen wij voor Road Trip Excitement, zodat u zorgeloos op vakantie kunt met jouw elektrische BMW of MINI“

– Hedin Automotive BMW en MINI

Check de laadinfrastructuur

In Nederland is de laadinfrastructuur op een hoog niveau, waardoor elke automobilist op vele plekken laadpunten kan vinden. Duitsland en Frankrijk hebben tegenwoordig ook een laadinfrastructuur die in orde is. Wanneer men echter verder doorrijdt naar het zuiden van Europa, zal de spoeling steeds dunner worden. Dit is dan ook de reden dat het altijd verstandig is om voor vertrek te checken of er langs de route en op de eindbestemming laadmogelijkheden aanwezig zijn.

Met de MyBMW en MyMINI app denkt jouw auto altijd met je mee! In de app kun je gebruik maken van de BMW Charging functies waarmee je direct toegang krijgt tot het totaaloverzicht van alle laadstations en ook welke het dichtst bij zijn.

Laadkabels en adapters

Ondanks dat er in veel landen een prima laadnetwerk aanwezig is, is het verstandig om een laadkabel en adapter mee te nemen. Dit kan handig zijn, wanneer je geen toegang hebt tot het juiste type laadstation. Verschillende landen en laadpunten kunnen een grote variatie hebben op het gebied van aansluitingen. Het bezitten van de juiste kabels en adapters zorgt ervoor dat je altijd kunt opladen, zelfs als je geen compatibel laadstation kunt vinden. Bij een nieuwe en gebruikte BMW of MINI zit vaak een 230V-thuislaadsnoer. Neem deze mee om ook te kunnen laden bij een normaal stopcontact. Let wel; het laden met een 230v-thuislaadsnoer gaat in een erg laag tempo.

Snelladers

Wanneer een auto de mogelijkheid heeft om op 50kW of meer te laden, kun je gebruikmaken van het snellaadnetwerk. Dit netwerk geeft automobilisten de kans om op een hoog tempo een elektrische auto op te laden. Hierdoor wordt de reis nog verder beperkt. Alle snellaadpunten hebben geïntegreerde laadkabels, dus hier hoeft geen rekening mee te worden gehouden. Houd wel de prijzen in de gaten, aangezien deze normaal gesproken een stuk hoger uitvallen dan regulier laden.

Meer weten of het laden met BMW of MINI Charging? Bekijk de pagina waarin wij alles toelichten omtrent laden inclusief aantrekkelijke tarieven.