De comeback van de Renault 5: een elektrische R5VOLUTION

De Renault 5 werd in 1972 voor het eerst geïntroduceerd en is de boeken in gegaan als een ware icoon. En goed nieuws: de R5 is terug!
Dit keer een volledig elektrische versie, leverbaar in twee batterijvarianten, waaronder een 52 kWh-versie met een actieradius tot 400 kilometer (WLTP).

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom de nieuwe Renault 5.

Rijd als eerste in de elektrische Renault 5

Als één van de eerste een nieuwe Renault 5 rijden? Neem dan voorrang door het kopen van de R5 R Pass. Dan bestel je één van de eerst geproduceerde auto’s, rijd je al in de herfst van 2024 in jouw nieuwe Renault 5 én ontvang je een uniek schaalmodel. Verder krijg je ook als eerste extra informatie en steun je ook het Give Me 5-programma. En dat voor slechts € 150,-.

Het design van de nieuwe Renault 5

Het design en de afmetingen van de nieuwe Renault 5 zijn geoptimaliseerd en gemoderniseerd. De robuuste wielbogen, het gestroomlijnde dakprofiel en de hoekige carrosserie zijn vernieuwd, maar nog steeds herkenbaar. De koplampen van de Renault 5 zijn een belangrijk onderdeel van het design. Direct herkenbaar en doet je denken aan de pupil van het oog. De achterlichten zijn op de hoeken geplaatst en vormen een verlengstuk van de flanken van de R5. Je ziet het plezier van de oude R5 terug en de glimlach aan de voorkant is er nog steeds.

Renault - 5 - page image - 7

R5NERGISED

Voorzien van de E-Tech-motor en daardoor 100% elektrisch. Rijbereik tot 400km en laad van 15% naar 80% in 30 minuten.

Renault - 5 - page image - 6

R5SPONSIVE

Vrolijk de weg op doordat de R5 snel reageert en soepel versnelt. 150Pk en motorkoppel van 245 Nm.

Renault - 5 - page image - 33

PR5CTICAL

Compact van buiten en ruim van binnen. 3.92m lang en een bagageruimte van 326 liter. Veel ruimte voor 5 personen en toch de ideale stadsauto.

Renault - 5 - page image - 37

R5SOURCEFUL

De Renault 5 is uitgerust met een bidirectionele lader. Hiermee kan de auto elektriciteit opslaan en kan jij apparaten voorzien van stroom op opladen. 

De elektrische Renault 5: CR5ATIVE

Laat je creativiteit stromen bij het samenstellen van de Renault 5. Je hebt de keuze uit 5 spetterende kleuren, two-tone lakwerk, gave bestickering en 2 type velgen wat resulteert in maar liefst 200 mogelijke combinaties.

De Renault 5: R5DIGITALISED

De Renault 5 is voorzien van openR link met ingebouwde Google services zoals spraakassistent, realtime navigatie en meer dan 50 apps. En niet te vergeten de officiële avatar van Renault: Reno. Jouw reisgenoot die je van alles kan vertellen over jouw Renault 5.

De Renault 5 Electric: R5CYCLED

Leervrij en de stoelbekleding is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. In de Renault 5 is 41kg gerecycled plastic en tenminste 25% van het materiaal is gerecycled.

Made in EUR5PE

De trots van Frankrijk wordt gemaakt in Frankrijk. En wel in de fabriek in Douai. 80% van de leveranciers van de Renault 5 zijn op afstand van minder dan 300 km van de fabriek.

De prijs van de Renault 5 Electric

De R5 is de ideale elektrische stadsauto en heeft een competitieve prijs. De vanafprijs van de elektrische Renault 5 bedraagt ongeveer € 25.000.

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom de nieuwe Renault 5, zoals de bekendmaking van de prijs en de showroomintroductie.

Houd mij op de hoogte van de nieuwe Renault 5

Heb je een vraag, wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe Renault of wil je als eerste kunnen proefrijden? Vul dit formulier in en wij nemen contact met je op. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Benieuwd naar de inruilwaarde van je huidige auto?

Gebruik onze online taxatietool. In slechts twee stappen ontvang je een indicatieve inruilwaarde voor jouw auto. Deze inruilwaarde berekenen wij op basis van marktgegevens en onze eigen database. Zo heb je snel een goede indicatie wat je voor je huidige auto terug zou kunnen krijgen en hoef je niet direct naar de showroom. Wel zo handig!

Veelgestelde vragen over de Renault 5 bij Hedin Automotive

Wat wordt de prijs van de nieuwe Renault 5?

De vanafprijs zal circa € 25.000,- bedragen.

Vanaf wanneer is de Renault 5 te bestellen?

Met de R5 R Pass kan je als één van de eerste een Renault 5 bestellen en rijd je al in de herfst van 2024 jouw R5.

Wanneer wordt de nieuwe Renault 5 geïntroduceerd?

Op 26 februari is de wereldpremiere op de autoshow van Genève.