Renault en elektrisch rijden

Renault E-Tech: de aandrijflijn opnieuw uitgevonden.

Elektrische en hybride auto's van Renault bij Hedin Automotive

Renault staat voor een duurzame toekomst. Om de wereld ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden spant Renault zich iedere dag in om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat vertaalt zich ook direct in het modellen- en motorenaanbod in onze showrooms. 

Op dit moment heeft Renault al een breed aanbod van volledig elektrische, hybride- én Plug-in Hybride modellen. Niet alleen onze personenwagens, maar ook onze bedrijfswagens zijn inmiddels met deze nieuwe aandrijvingen uitgerust. Allemaal met hetzelfde doel: zuinig met een lagere (of geen!) CO2-uitstoot.

Ben jij klaar voor de overstap naar elektrisch en wil je meer weten over elektrisch rijden met Renault? Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Vind het model wat bij je past en vraag een offerte aan of vind jouw nieuwe Renault in onze voorraad. Kom je liever een Renault in het echt bekijken? We staan graag voor je klaar in een van onze vestigingen.

Duurzame toekomst
Schone motoren
Nieuwste techniek

Welke motor kies jij?

Volledig elektrisch


Met de 100% elektrische modellen van Renault rijd je geruisloos en zonder uitstoot. Er komt geen brandstof aan te pas en hiermee bespaar je ook nog eens op de kosten.

E-Tech full hybrid


Deze aandrijflijn bestaat uit een benzinemotor met twee elektrische motoren en een batterij. De eerste kilometers rijd je 100% elektrisch en na enkele kilometers schakelt de auto automatisch over naar de benzinemotor. Rem je of laat je het gas los? Dan komt er energie vrij wat opgeslagen wordt in de batterij.  Dit biedt je een extra grote actieradius en veel comfort tijdens het accelereren. 

E-Tech plug-in hybrid


Het beste van beide werelden. Kortere afstanden kun je 100% elektrisch afleggen en ga als je langere ritten maakt, hoef je geen zorgen te hebben over de actieradius. Met de plug-in hyrbid modellen, kun je tot wel 50km (WLTP) emissievrij rijden. Opladen kun je thuis met een wallbox of aan een openabare laadpaal.

Maak jij gebruik van €2.950 overheidssubsidie?

Deze regeling geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse.  Elektrisch rijden met Renault wordt zo wel heel aantrekkelijk. Je kan de eerste maanden van 2023 weer subsidie aanvragen voor een elektrische auto met een koop- of leaseovereenkomst die je hebt afgesloten op óf na 1 januari 2023.  Ben jij er snel bij? 

Meer weten? Kom langs bij een Renault-vestiging van Hedin Automotive bij jou in de buurt

Volledig elektrische modellen van Renault

De E-Tech electric modellen van Renault zijn 100% elektrisch aangedreven en stoten dus geen CO2 uit. Het opladen van een elektrische auto gaat snel en dankzij een grote actieradius kun je met ieder model met gemak al je dagelijkse ritten rijden. De aanschaf van een volledig elektrische personenwagen of bedrijfswagen van Renault is een slimme keuze, omdat het elektrisch laden goedkoper is dan tanken, de auto’s goedkoper zijn in onderhoud én omdat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Benieuwd naar elektrisch rijden? Bekijk onze elektrische E-Tech modellen en vraag eenvoudig een offerte of proefrit aan:

E-Tech electric modellen

E-Tech plug-in hybrid

Wil je liever (nog) geen volledig elektrische auto? Kies dan voor een Plug-in Hybrid (PHEV) van Renault. De E-Tech Plug-in Hybride modellen beschikken over een brandstofmotor én een grotere batterij die met een stekker (thuis of onderweg) kan worden opgeladen. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde afstanden 100% elektrisch kunt rijden en als het nodig is ook de brandstofmotor tot je beschikking hebt. Op deze manier rijd je dus duurzaam, bespaar je brandstof én heb je voordeel op de wegenbelasting. Bekijk hieronder onze E-Tech Plug-in Hybrid modellen en vraag eenvoudig een offerte of proefrit aan:

E-Tech plug-in hybrid modellen van Renault

E-Tech full hybrid (HEV)

Tot slot biedt Renault je, binnen het E-Tech-aanbod, auto’s met een hybride motorisatie. Een hybride auto, oftewel HEV, beschikt ook over een brandstofmotor en een batterij, net als de PHEV. Een belangrijk verschil tussen een HEV en PHEV is dat je een HEV niet met een stekker hoeft op te laden. De batterij wordt automatisch opgeladen door de energie die vrijkomt tijdens het rijden en afremmen. Zo kun je met een HEV korte afstanden volledig elektrisch rijden, waarna de auto vanzelf overschakelt op brandstof. Ideaal dus als je niet veel rijdt of bijvoorbeeld geen oplaadpunt (in de buurt) hebt. En ook met een HEV bespaar je op brandstofkosten en heb je voordeel. Bekijk hieronder onze E-Tech hybride modellen en vraag eenvoudig een offerte of een proefrit aan:

E-Tech full hybrid modellen

Renault voorloper in elektrisch rijden

Renault heeft inmiddels al ruim tien jaar expertise en is daarmee één van de voorlopers op het gebied van elektrificatie. Zo was de Renault ZOE één van de eerste elektrische auto’s en is dat inmiddels de bestverkochte EV in Europa. De techniek heeft Renault afgelopen jaren verder uitgebreid en ontwikkeld, wat heeft geleid tot nóg betere aandrijflijnen en een groter bereik. Zo blijft Renault continu werken aan jouw toekomst en die van de planeet.

Zorgeloos elektrisch laden?

Onze partner Eneco eMobility helpt je op weg

Je hebt de elektrische of Plug-in Hybride auto van je dromen gevonden. Nu nog een laadpunt. We vinden het belangrijk dat je goed wordt geholpen bij het vinden van een passende laadoplossing. Onze partner Eneco eMobility kan je hierbij helpen. Koop je een elektrische of Plug-in Hybride auto bij Hedin Automotive dan brengen wij je graag met hen in contact voor een vrijblijvend advies.

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag? Of wil je een proefrit? Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden of om een proefrit met je in te plannen. Wel zo gemakkelijk!
Om je aanvraag in behandeling te nemen en af te handelen verwerkt Hedin Automotive de door jou ingevulde gegevens. Voor meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens, en je rechten daarbij, kun je ons privacybeleid bekijken.

Ervaar duurzaam rijden tijdens een proefrit

Het comfort en het gemak van “het nieuwe rijden” ervaar je tijdens een vrijblijvende proefrit. Dan merk je de verschillen en de voordelen van een 100% EV, PHEV of HEV pas écht! Een proefrit plan je heel eenvoudig bij de Renault-vestiging van Hedin Automotive bij jou in de buurt. Uiteraard in het model van jouw keuze en op de dag/tijd dat het jou het beste uitkomt. En na de proefrit staan we je graag bij met raad en daad. 

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden in een Renault

Waar kan ik een elektrische auto opladen?

Een volledig elektrische Renault of Plug-in Hybrid kun je zowel thuis als bij een (snel)laadstation opladen. Je krijgt standaard 2 aparte laadkabels meegeleverd, zodat je bij ieder laadstation terecht kunt. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten!

Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?

Afhankelijk van je keuze kun je tot maar liefst 470 km volledig elektrisch rijden. De actieradius van onze elektrische auto’s wordt gemeten volgens de WLTP testmethode. De actieradius is echter wel afhankelijk van je eigen rijgedrag en de weersomstandigheden.

Wat is het verschil tussen een (Plug-in) Hybride en een elektrische auto?

Een elektrische auto is 100% elektrisch en heeft geen verbrandingsmotor op brandstof (benzine). Een (Plug-in) Hybride (PHEV) heeft een verbrandingsmotor én een grotere accu. Zo rijd je elektrisch en schakelt de auto automatisch over op brandstof als dat nodig is. 

Hoe snel kan ik mijn auto opladen?

Dit verschilt per model. Onze elektrische ZOE kan bij een snellaadstation binnen 30 minuten weer voor 80% opgeladen zijn. Voor een Plug-in Hybride (PHEV) geldt dat deze ongeveer 4 uur opgeladen moet worden, maar kun je altijd altijd gebruik maken van de benzinemotor. Zo kom je dus nooit stil te staan. En wist je dat zowel de Plug-in Hybride als de Hybride (HEV) tijdens het rijden ook oplaadt? De energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt teruggevoerd naar de accu. Dat is pas zuinig!

Stopt mijn auto met rijden als deze niet meer opgeladen is?

Bij een volledig elektrische auto is dit wel het geval, maar de auto geeft ruim op tijd aan wanneer je de auto op moet laden. Een Plug-in Hybride (PHEV) stopt pas met rijden als de batterij én de brandstoftank leeg zijn.

Hoe laad ik mijn Plug-in Hybride (PHEV) op?

Je kunt je Plug-in Hybride auto opladen via een laadpaal onderweg of thuis via het netwerk van je stopcontact. Het laden via een laadpaal laadt veel sneller, wat gunstig is als je onderweg bent. Daarnaast laadt de accu ook op als je remt óf als je op de benzinemotor rijdt. Dit maakt een Plug-in Hybrid veel zuiniger dan een normale auto met verbrandingsmotor.

Wat is het verschil tussen een PHEV en een HEV?

Zowel een PHEV als een HEV hebben een verbrandingsmotor én een elektrische motor. De accu van een PHEV is echter groter waardoor je er meer kilometers volledig elektrisch mee kunt rijden. Ook kun je de accu van PHEV onderweg opladen, wat bij een HEV niet kan. Daardoor is de PHEV nóg zuiniger.

Wat is het verbruik van een Plug-in Hybride (PHEV)?

Dit is sterk afhankelijk van je rijgedrag en het model. Je bespaart tot maar liefst 40% aan brandstofkosten t.o.v. een normale brandstof auto. Als je volledig elektrisch rijdt verbruik je alleen stroom en geen brandstof. Hierdoor komt het gemiddelde gebruik uit op ongeveer 1,7l per 100km.

Wat is het verbruik van een Hybride (HEV)?

Dit is afhankelijk van je rijgedrag en het model. Je bespaart tot maar liefst 40% aan brandstofkosten t.o.v. een normale brandstof auto. Als je volledig elektrisch rijdt verbruik je alleen stroom en geen brandstof.

Hoeveel brandstof kan ik besparen met een (Plug-in) Hybride?

Afhankelijk van je rijgedrag kan dit tot wel 40% brandstof besparen. En dus ook in de kosten.

Is een elektrische auto of hybride handgeschakeld of automaat?

Alle auto’s die voorzien zijn van een elektrische motor zijn automaat. Dus zowel een volledig elektrische auto als de (Plug-in) Hybrides zijn standaard met een automaat uitgerust.