Kia EV9: elektrisch, ruim en zeer luxe

In 2021 verraste Kia de autowereld met de introductie van de revolutionaire EV6. Twee jaar later onthult het Zuid-Koreaanse automerk zijn nieuwe paradepaardje, de Kia EV9. Een indrukwekkende elektrische SUV die niet alleen qua omvang opvalt, maar ook met zijn unieke design en geavanceerde functies.
 

De Kia EV9 is groots en veelzijdig

De Kia EV9 is een imposante verschijning. Met een lengte van 5 meter, een breedte van bijna 2 meter en een hoogte van 1,75 meter is de EV9 een indrukwekkende auto. Het uitgerekte EGMP-platform biedt niet alleen ruimte voor een groter accupakket, maar maakt ook een derde zitrij mogelijk, waardoor de EV9 standaard als 7-zitter wordt geleverd. Voor wie wat meer luxe wil, is er de optie om te kiezen voor een 6-zits configuratie.
 

Het vernieuwende design van de Kia EV9

De indrukwekkende voorkant van de EV9 onthult het nieuwe gezicht van Kia. Hij heeft Z-vormige koplampen en de karakteristieke Tiger Nose van Kia is in zekere zin weer te herkennen. Hij staat standaard op 19 inch aerodynamisch geoptimaliseerde velgen en deze zijn 21 inch voor de GT-Line. De EV9 dient als het nieuwe vlaggenschip van Kia en belichaamt de vooruitgang op het gebied van elektrificatie en technologie. Bovendien kondigt Kia aan dat vergelijkbare features en designtaal zullen worden toegepast op aankomende modellen, zoals de Kia EV3, Kia EV4 en Kia EV5. 
 

De enorme bagageruimte van de Kia EV9

Aan de achterzijde wordt de aandacht getrokken door kenmerkende LED-achterlichten en een strakke achterklep met een verborgen ruitenwisser. De bagageruimte biedt 313 liter in standaardconfiguratie met 7 zitplaatsen, 828 liter met de derde rij neergeklapt en een indrukwekkende 2300 liter met alle stoelen plat. De EV9 beschikt ook over een frunk van 50 liter voor de achterwielaangedreven versie en 90 liter voor de vierwielaangedreven variant. Eventueel handig voor het opbergen van je laadkabel.
 

De prestaties van de Kia EV9

Met een indrukwekkend accupakket van 99,8 kWh biedt de EV9 een aanzienlijke actieradius van maximaal 563 km. Ondanks het gewicht van de auto, met 2400 kg voor de achterwielaangedreven versie en 2550 kg voor de vierwielaangedreven variant, levert de EV9 solide prestaties. De snellaadoptie van 240 kW maakt het mogelijk om in slechts 15 minuten 250 km bij te laden.

Lees verder onder de video

Bekijk onze Kia EV9 review video

Het interieur van de EV9 is luxe en functioneel

Het interieur van de EV9 straalt praktische luxe uit, met fysieke knoppen voor essentiële functies zoals stoelverwarming en stuurverwarming. Het infotainmentsysteem wordt bediend via touch-knoppen in het chique interieur. Het ruime interieur bevat twee schermen van 12,3 inch en een 5,3 inch display en de optionele digitale binnenspiegel voegt een extra modern tintje toe.

De stoelen, gemaakt van hoogwaardige materialen, zijn comfortabel en praktisch, met een voetensteun voor zowel de bestuurder als de passagier. Het interieur biedt ook een aantal handige functies, zoals een jassenhanger, geïntegreerde zonneschermen en flexibele opbergmogelijkheden.

De derde zitrij van de EV9 biedt voldoende ruimte, vooral voor kinderen, en heeft luxe features zoals elektrisch bedienbare rugleuningen, USB C-aansluitingen en bekerhouders.
 

De prijs van de Kia EV9

Kortom, de Kia EV9 belichaamt de toekomst van elektrisch rijden met zijn indrukwekkende bereik, luxe interieur en veelzijdigheid, en zet Kia opnieuw op de kaart als pionier in duurzame mobiliteit.
Verder is de EV9 ook nog eens aantrekkelijk scherp geprijsd Hij heeft een vanafprijs van €67.995 voor de achterwielaangedreven versie en €79.000 voor de vierwielaangedreven variant.
 

Maak een proefrit in de Kia EV9

Benieuwd geworden naar de features en rijeigenschappen van de Kia EV9? Maak een afspraak voor een proefrit in de Kia EV9 bij een Kia-dealer van Hedin Automotive bij jou in de buurt. We vertellen je graag alles over de auto en over het kopen, leasen of financieren van deze elektrische SUV, nieuw te bestellen of direct uit voorraad. Liever meer weten of onze Kia EV9 voorraad bekijken? Bekijk dan onze modelpagina of voorraad.