Lease extra voordelig met occasion lease

Vind jij het niet belangrijk om in het nieuwste van het nieuwste te rijden? Dan is occasion lease wellicht iets voor jou! Met occasion lease rijd je in een jong gebruikte tweedehands auto of bedrijfswagen direct uit voorraad. Je bepaalt zelf de looptijd en kilometrage van je leasecontract en rijdt zonder zorgen tegen een aantrekkelijk maandbedrag in een representatieve auto waar de ‘kop’ al van af is.

Benieuwd geworden naar occasion lease? Vind direct jouw leaseauto in onze voorraad, lees verder voor meer informatie of neem contact op voor vrijblijvend advies. We helpen je graag bij het vinden van een fijne tweedehands leaseauto!  

Wat is occasion lease?

Occasion lease is populair, omdat het een voordelige manier is om een auto of bedrijfswagen te leasen. Je betaalt een vast maandbedrag, dat wordt bepaald aan de hand van een gekozen looptijd en kilometrage. Daarnaast zit de afschrijving van de auto verwerkt in dit maandbedrag. Bij nieuwe auto’s is de afschrijving hoog, maar bij occasions ligt dit een stuk lager omdat er al met de auto gereden is. Dit zorgt ervoor dat je voor een occasion over het algemeen een lager bedrag betaalt.

Wat is er inbegrepen bij occasion lease?

Je rijdt gedurende de contractperiode in een jonge occasion (maximaal 2 jaar oud), zonder dat de auto of bedrijfswagen van jou is. Hedin Automotive blijft namelijk officieel eigenaar van de auto en na een afgesproken periode van 12, 24, 36 of 48 maanden lever je de auto weer bij ons in. Behalve de brandstofkosten, kosten voor verkeersboetes, parkeren en de wasstraat betaal je een vast maanbedrag inclusief de kosten voor:

 • Motorrijtuigenbelasting
 • Reparatie en regulier onderhoud
 • Banden
 • Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering
 • Casco-verzekering
 • Premie ongevallen inzittenden verzekering
 • Premie rechtsbijstandverzekering
 • 24/7 Pechhulp
 • Vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 48 uur

De voordelen van het privé of zakelijk leasen van een tweedehands auto

 • Snel rijden: de occasions staan bij ons op voorraad, dus je kunt direct wegrijden na het afsluiten van een contract. Bij het bestellen van een nieuwe auto kan hier bijvoorbeeld weken tussen zitten.
   
 • Flexibele looptijd: met occasion lease kun je al vanaf 12 maanden leasen.
   
 • BKR-registratie: door het lagere tarief en de kortere looptijd vindt een BKR-toetsing plaats over een lager bedrag en dit is gunstig bij bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag.
   
 • Ruim aanbod: de selectie bestaat in de regel uit ex-leaseauto’s en dit aantal groeit ieder jaar. Zo kun je niet langer enkel kiezen voor een compacte stadsauto zoals een Ford Fiesta, maar ook uit ruimere auto’s zoals een Volvo Xc40 of Nissan Qashqai.
   
 • Beter voor het milieu: het is duurzamer om voor een occasion te kiezen dan een auto nieuw te laten bestellen. Zo benutten we met z’n allen beter de verbruikte grondstoffen.
   
 • Een ex-leaseauto is altijd tijdig en perfect onderhouden. Dit maakt het leasen van een occasion erg betrouwbaar.
   
 • Rijker uitgerust: over het algemeen zijn de te leasen occasions rijker uitgerust. Omdat de auto in waarde is verminderd, rijd je grof gezegd voor hetzelfde tarief in een auto met meer opties.

Advies bij het leasen van een occasion

Niet zelf samenstellen

In tegenstelling tot private lease heb je met occasion lease niet de mogelijkheid om de auto volledig naar jouw wens samen te stellen. Wij hebben echter een grote voorraad occasions én kunnen je helpen en adviseren in je zoektocht naar de juiste leaseauto, ook buiten onze voorraad om.

Lastig vergelijken

Iedere occasion verschilt in leeftijd, gereden kilometers, opties en prijs. Je kunt daarom lastiger auto’s vergelijken. Wij helpen je graag in dit proces en nodigen je van harte uit om een proefrit te komen maken in een occasion naar keuze.

Waarom kies je voor occasion lease van Hedin Automotive?

Bij Hedin Automotive vind je een grote voorraad jong gebruikte occasions geschikt om direct te leasen. Wij hebben veel verschillende merken occasions voor je klaar staan. Dus ben je opzoek naar een tweedehands Mercedes-Benz, tweedehands Volvo of tweedehands Ford om te leasen? Bij Hedin Automotive ben je gegarandeerd van een vast, laag maantarief en de beste voorwaarden. Ongeacht of je kiest voor private of zakelijke occasion lease. Daarnaast heeft Hedin Automotive meer dan 60 vestigingen door heel Nederland en is dus altijd dichtbij. Handig wanneer jouw wagen toe is aan onderhoud of een bandenwissel nodig heeft.

Veelgestelde vragen over occasion lease van Hedin Automotive

Wat zit er bij het private leasemaandbedrag inbegrepen?

Behalve de brandstofkosten, kosten voor verkeersboetes, parkeren en de wasstraat betaal je een vast maanbedrag inclusief de kosten voor:

 • Motorrijtuigenbelasting
 • Reparatie en regulier onderhoud
 • Banden
 • Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering
 • Casco-verzekering
 • Premie ongevallen inzittenden verzekering
 • Premie rechtsbijstandverzekering
 • Hedin AutomotiveMobility 24/7 Pechhulp
 • Vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 48 uur
 • Inlog voor MyHedin Automotive Lease Private Lease  

Hoe wordt beoordeeld of het privé leasen van een occasion financieel haalbaar voor mij is?

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een private leasecontract financieel verantwoord is vind er een (verplichte) financiële toetsing plaats op basis van jouw persoonlijke situatie.

De toetsing vindt plaats door het toepassen van de leennorm zoals vastgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease en toetsing bij het Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet jij en weten wij dat je een verantwoorde keuze maakt voor het private lease product. Iedere aanvraag voor private lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van jouw aanvraag of je wel of niet in aanmerking komt voor een leasecontract.

Kan ik mijn huidige auto inruilen voor het leasen van een tweedehands auto?

Ja, dat kan. Omdat Hedin Automotive veel automerken vertegenwoordigt kunnen wij jou vaak de beste inruilprijs bieden. Het volledige inruilbedrag storten wij op jouw rekening terwijl jij voor een vaste leaseprijs kunt genieten van jouw tweedehands leaseauto.

Krijg ik een BKR-registratie van het private leasen van een occasion?

Ja. Net als bij een reguliere private leaseauto wordt 100% van je maandbedrag maal het aantal maanden van het contract geregistreerd bij het BKR.

Welke voertuigen komen in aanmerking voor occasion lease?

Ex-leaseauto’s die maximaal 24 maanden oud zijn en maximaal 60.000 kilometer op de teller hebben.

 

Hoe komt een occasion leaseprijs tot stand?

Bij een leasecontract zijn 80% van de kosten vaste kosten. Denk hierbij aan verzekering, onderhoud, afschrijving e.d. Maar omdat bij een occasion de kop er vanaf is zie je vaak dat je meer auto kan krijgen voor hetzelfde geld. De occasions hebben vaak meerdere opties waardoor je meer auto krijgt voor hetzelfde geld.

Wat is de minimale looptijd van een leasecontract voor een tweedehands auto?

De minimale looptijd van onze occasions is 12 maanden.

Mogen er andere mensen in mijn occasion rijden als ik deze privé lease?

Ja, dat mag. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van jou als contractant mag in de auto rijden.

Ik wil een proefrit maken. Kan dat?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met de vestiging waar de occasion staat. Zij helpen je graag verder.

Kan de motorrijtuigenbelasting wijzigen gedurende de looptijd?

De korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides wordt in 2025 volledig afgebouwd; vanaf 1 januari 2026 geldt hetzelfde tarief als voor benzineauto’s. Het termijnbedrag van uw leaseovereenkomst zal hierdoor stijgen voor de resterende looptijd van uw leasecontract.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag, opmerking of bent je op zoek naar informatie? Wij helpen je graag! Via het onderstaande contactformulier kun je gemakkelijk jouw vragen aan ons stellen. Het voordeel van dit formulier is dat wij direct alle gegevens hebben om jouw vraag snel te kunnen beantwoorden.