Occasion lease voorraadauto's

Opzoek naar een tweedehands auto of bedrijfswagen om te leasen? Goede keuze! Met occasion lease rijd je in een jong gebruikte auto voor een vast, laag maandbedrag. Bepaal zelf de looptijd en kilometrage van je leasecontract en rijd zonder zorgen direct weg in een tweedehands voorraadauto. Bekijk onze voorraad en vind de occasion die bij je past!

Lease een occasion zakelijk of privé bij Hedin Automotive

Bij Hedin Automotive vind je een grote voorraad jong gebruikte occasions geschikt om direct te leasen. Wij hebben veel verschillende merken occasions voor je klaar staan. Dus ben je opzoek naar een tweedehands Mercedes-Benz, tweedehands Volvo of tweedehands Ford om te leasen? Bij Hedin Automotive ben je gegarandeerd van een vast, laag maantarief en de beste voorwaarden. Ongeacht of je kiest voor private of zakelijke occasion lease.

Wat is occasion lease van Hedin Automotive?

Wil je op de korte termijn een auto zakelijk of privé leasen? Dan is occasion lease van Hedin Automotive wellicht iets voor jou! Met occasion lease rijd je in een jong gebruikte tweedehands auto uit voorraad tegen een lagere prijs. Je betaalt een vast bedrag per maand. Zo begint de looptijd voor occasion lease al bij 12 maanden. Bij het leasetarief van de occasion zitten de kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, reparatie, motorrijtuigenbelasting en verzekeringen bij in. Zo rijd je zorgeloos in een jong gebruikte auto en hoef je alleen nog maar te tanken!

Waarom is een occasion leasen goedkoop?

Het all-in leasebedrag voor jouw occasion wordt berekend aan de hand van de huidige waarde van de auto en de looptijd. Als je kiest voor een tweedehands auto of tweedehands bedrijfswagen heeft deze al een aantal kilometers op de teller en heeft de eerste eigenaar de meeste afschrijvingskosten al betaald. Hierdoor is het leasen van een occasion een stuk voordeliger dan het zakelijk of privé leasen van een nieuwe auto!

De voordelen van een tweedehands leaseauto van Hedin Automotive

Onze tweedehands auto’s zijn jong gebruikt, goed onderhouden en staan voor je klaar. Deze kun je direct leasen, waardoor je gelijk de weg op kunt met jouw leaseauto. Daarnaast kun je een occasion voor een kortere periode leasen, zo is het al mogelijk om voor 12 maanden een tweedehands auto te leasen. Tot slot is het leasen van een occasion goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto.

Privé of zakelijk een tweedehands auto leasen met zekerheid

Hedin Automotive vertegenwoordigt zeventien toonaangevende automerken, waaronder Mercedes-Benz, Volvo, Ford, Renault, Kia, Land Rover, Opel, Nissan en Fiat en heeft een groot aantal vestigingen in heel Nederland. Naast privé en zakelijk leasen en de verkoop van nieuwe en tweedehands auto’s biedt Hedin Automotive ook aanvullende diensten zoals leasing, verhuur, verzekering, financiering, verlengde garantie, (merk-erkend) schadeherstel, bedrijfswageninrichting en -bestickering aan. Hedin Automotive hecht veel waarde aan sterke relaties met haar leveranciers en klanten en onderscheidt zich door betrokken en specialistische medewerkers. Hier kun je op vertrouwen bij het leasen van jouw occasion.

Veelgestelde vragen over occasion lease van Hedin Automotive

Wat zit er bij het private leasemaandbedrag inbegrepen?

Behalve de brandstofkosten, kosten voor verkeersboetes, parkeren en de wasstraat betaal je een vast maanbedrag inclusief de kosten voor:

  • Motorrijtuigenbelasting
  • Reparatie en regulier onderhoud
  • Banden
  • Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering
  • Casco-verzekering
  • Premie ongevallen inzittenden verzekering
  • Premie rechtsbijstandverzekering
  • Hedin AutomotiveMobility 24/7 Pechhulp
  • Vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 48 uur
  • Inlog voor MyHedin Automotive Lease Private Lease  

Hoe wordt beoordeeld of het privé leasen van een occasion financieel haalbaar voor mij is?

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een private leasecontract financieel verantwoord is vind er een (verplichte) financiële toetsing plaats op basis van jouw persoonlijke situatie.

De toetsing vindt plaats door het toepassen van de leennorm zoals vastgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease en toetsing bij het Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet jij en weten wij dat je een verantwoorde keuze maakt voor het private lease product. Iedere aanvraag voor private lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van jouw aanvraag of je wel of niet in aanmerking komt voor een leasecontract.

Kan ik mijn huidige auto inruilen voor het leasen van een tweedehands auto?

Ja, dat kan. Omdat Hedin Automotive veel automerken vertegenwoordigt kunnen wij jou vaak de beste inruilprijs bieden. Het volledige inruilbedrag storten wij op jouw rekening terwijl jij voor een vaste leaseprijs kunt genieten van jouw tweedehands leaseauto.

Krijg ik een BKR-registratie van het private leasen van een occasion?

Ja. Net als bij een reguliere private leaseauto wordt 100% van je maandbedrag maal het aantal maanden van het contract geregistreerd bij het BKR.

Welke voertuigen komen in aanmerking voor occasion lease?

Ex-leaseauto’s die maximaal 24 maanden oud zijn en maximaal 60.000 kilometer op de teller hebben.

 

Hoe komt een occasion leaseprijs tot stand?

Bij een leasecontract zijn 80% van de kosten vaste kosten. Denk hierbij aan verzekering, onderhoud, afschrijving e.d. Maar omdat bij een occasion de kop er vanaf is zie je vaak dat je meer auto kan krijgen voor hetzelfde geld. De occasions hebben vaak meerdere opties waardoor je meer auto krijgt voor hetzelfde geld.

Wat is de minimale looptijd van een leasecontract voor een tweedehands auto?

De minimale looptijd van onze occasions is 12 maanden.

Mogen er andere mensen in mijn occasion rijden als ik deze privé lease?

Ja, dat mag. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van jou als contractant mag in de auto rijden.

Ik wil een proefrit maken. Kan dat?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met de vestiging waar de occasion staat. Zij helpen je graag verder.

Kan de motorrijtuigenbelasting wijzigen gedurende de looptijd?

De korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides wordt in 2025 volledig afgebouwd; vanaf 1 januari 2026 geldt hetzelfde tarief als voor benzineauto’s. Het termijnbedrag van uw leaseovereenkomst zal hierdoor stijgen voor de resterende looptijd van uw leasecontract.