Laat je autobanden vervangen door Hedin Automotive

Goede banden zijn belangrijk. Je remt beter, hebt meer grip en draait sneller. Van zomerbanden tot stevige winterbanden en functionele all season banden. Wij leveren ze in alle soorten en maten en monteren ze direct onder je auto. Bij Hedin Automotive ben je voor banden altijd aan het juiste adres.  

Voldoen jouw banden nog?

Nieuwe banden hebben gemiddeld tussen de 7 en 9,5 millimeter profiel. Ze gaan vaak jaren mee. Hoe snel ze slijten, hangt af van het merk, je rijstijl en het onderhoud van de banden. Het wettelijk minimum ligt op 1,6 millimeter. Wij raden aan om je banden al te vervangen bij een profiel van 2 millimeter. Zo houd je voldoende grip op de weg. Ook op regenachtige dagen.  

Twijfel jij of jouw banden nog voldoende profiel hebben? Wij kijken graag met je mee. Vraag een vrijblijvende bandencontrole aan bij de Hedin Automotive vestiging bij jou in de buurt.  

Ruime keuze banden

Ben jij op zoek naar nieuwe zomer-, winter- of all season banden? Bij Hedin Automotive heb je een ruime keuze aan banden van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Michelin, Pirelli, Bridgestone, Vredestein en Yokohama. Laat je banden vervangen bij Hedin Automotive. Ontdek hieronder welke bandenservices wij je bieden. 

Bandenservices

Veelgestelde vragen over banden

Hoe dik moet het profiel op mijn banden zijn? 

Het profiel op je banden moeten minimaal 1,6 millimeter zijn. Wij raden je aan om je banden bij 2 millimeter al te vervangen. Zo verklein je de kans op een klapband. 

Hoeveel bar moet er op mijn banden staan?

De druk op de banden van personenauto’s verschilt per model. De bandenspanning die bij jouw auto hoort, vind je terug in het instructieboekje van je auto. Ben je deze kwijt? Op de sticker die tevoorschijn komt als je de deur opent, staat het ook vaak weergegeven. Meestal ligt de druk tussen de 2.0 en 2.5 bar. 

Wat voor soort banden heb ik nodig? 

Als het warmer is dan zeven graden kan je blijven rijden op zomerbanden. Is het buiten kouder? Dan raden we je aan om over te gaan op winterbanden. Zo houd je meer grip op de weg. Ook Is het mogelijk om all season banden op je auto te zetten. Je banden hoeven dan niet meer gewisseld te worden. All season banden zijn alleen niet zo goed tijdens strenge winters als echte winterbanden.