Kleine onderhoudsbeurt

Olie verversen, banden check, en vloeistoffen bijvullen

Laat je auto ook voor een kleine beurt door Hedin Automotive onderhouden

Bij een kleine beurt controleren we jouw auto op de noodzakelijke onderdelen. Hoe vaak je zo’n kleine beurt uit moet laten voeren, hangt af van het automerk en het model. In het onderhoudsboekje vind je vaak wanneer olieverversing, een nieuw oliefilter of een kleine beurt nodig is. Wij raden je aan om dit één keer per jaar te doen.  

Bij onze vestigingen zijn alle automerken en -modellen welkom voor een kleine beurt. Maak je afspraak online. Wij bieden je van tevoren altijd een onderhoudsprijs aan die gebaseerd is op jouw automodel en kilometerstand. Ook adviseren wij je graag als jouw auto meer onderhoud nodig heeft. Zijn de filters in jouw auto bijvoorbeeld aan vervanging toe? Dan kun je beter een grote beurt laten uitvoeren.   

Werkzaamheden kleine beurt?

Bij een kleine onderhoudsbeurt controleren we de auto op de bekendste punten. Denk hierbij aan het controleren van het profiel op de banden en het oliepeil. Ook verversen we de vloeistoffen, controleren wij de bandenspanning en ruitensproeiervloeistof en voeren wij een remtest uit. Wil je je auto compleet gecontroleerd hebben op veilig- en betrouwbaarheid kies dan voor een grote onderhoudsbeurt. Is je auto toe aan onderhoud? Maak snel en eenvoudig online een afspraak. 

Veelgestelde vragen over de kleine onderhoudsbeurt

Wat is het verschil tussen een grote en kleine onderhoudsbeurt?

Bij een kleine onderhoudsbeurt controleren we de auto op de bekendste slijtagepunten. Denk hierbij aan het profiel op de banden en het oliepeil. Ook verversen we de vloeistoffen. Bij een grote onderhoudsbeurt lopen we de hele auto na. Zo weet je zeker dat jouw auto nog veilig en betrouwbaar is.

Hoe vaak heb ik een kleine beurt nodig?

Hoe vaak je een kleine beurt nodig hebt, hangt af van een aantal zaken. Denk hierbij aan het aantal gereden kilometers en de leeftijd van de auto. Dit vind je terug in het onderhoudsboekje van je auto.  

Waarom moet je regelmatig de olie verversen van je auto?

Motorolie smeert de onderdelen van de motor. Het vormt een soort beschermlaag tegen slijtage, roestvorming, oververhitting en vuil. Vooral als je de auto start als de motor nog koud is, is goede olie belangrijk.