APK-keuring

Met ieder merk van harte welkom.

Complete APK keuring bij jou in de buurt

Is jouw auto toe aan de APK? Je bent met ieder automerk en ieder model van harte welkom bij al onze Hedin Automotive-vestigingen (ook bedrijfswagen en campers). Tijdens de APK controleren wij jouw auto op alle officiële punten en indien nodig geven we vrijblijvend advies of voeren we direct een reparatie voor je uit.

Vind een locatie bij jou in de buurt. Graag tot snel! 

Combineer de APK met een onderhoudsbeurt

Een APK is een controle voor je auto, maar zeker geen onderhoudsbeurt. Maak het jezelf gemakkelijk: combineer de APK met een onderhoudsbeurt en jouw auto is weer helemaal nagekeken. Wij zijn erkend merk-dealer en werken met originele merkonderdelen. Heb je een automerk dat wij niet verkopen? Ook dan ben je van harte welkom en ben je verzekerd van vakkundig onderhoud met de beste materialen. 

Wanneer is een APK nodig?

Je krijgt vanzelf bericht als je auto toe is aan de APK. Keur jouw auto voor de vastgestelde datum om een boete van het Centraal Justitieel Planbureau te voorkomen. Hieronder vind je een overzicht van de keuringsintervallen:  

  • Datum eerste toelating na 1 januari 2015. Heb je een auto met een benzinemotor of elektrische aandrijving? Dan moet je auto zijn eerste APK na vier jaar krijgen. Daarna om de twee jaar. Als de auto ouder is dan acht jaar, moet er ieder jaar een APK keuring plaatsvinden. Heb je een dieselauto? Dan moet je auto zijn eerste APK na drie jaar krijgen en daarna ieder jaar.
     
  • Datum eerste toelating voor 1 januari 2015. De eerste APK vindt plaats na drie jaar. Daarna ieder jaar.
     
  • Auto is dertig jaar of ouder. De auto moet iedere twee jaar worden gekeurd.
     
  • Datum eerste toelating voor 1 januari 1960. Er is geen APK-plicht meer.

Direct een afspraak voor de APK maken?

Maak via onze online planner gemakkelijk een afspraak op een tijdstip dat voor jou goed uitkomt. Hierbij is het mogelijk om te wachten of gebruik te maken van vervangend vervoer. 

NL

Veelgestelde vragen over een APK bij Hedin Automotive

Kan ik een APK direct combineren met een kleine of grote onderhoudsbeurt?

Ja, dat kan. Combineer je de APK-keuring met een onderhoudsbeurt, dan scheelt dat tijd én geld. De auto wordt uitgebreider bekeken met slechts een aantal extra arbeidsuren. Bovendien staat je auto maar één keer stil bij de garage. Daarnaast wordt bij Hedin Automotive standaard de datum van de APK vernieuwd als je een grote beurt laat uitvoeren. 

Wanneer heeft mijn auto een nieuwe APK nodig?

Het hangt af van je type en de leeftijd van je auto wanneer je een nieuwe APK nodig hebt. Kijk hiervoor in het APK-keuringsrapport van je auto of doe een RDW kenteken check. De algemene regels vind je hier:

Benzine en elektromotoren

Voor benzine en elektrische auto’s geldt dat de eerste APK vier jaar na toelating op de weg moet gebeuren. Daarna moet de auto om de twee jaar gekeurd worden. Is de auto ouder dan acht jaar? Dan moet de auto ieder jaar gekeurd worden. 

Diesel en LPG

Voor diesel en LPG auto’s geldt dat de eerste APK drie jaar na toelating op de weg moet gebeuren. Daarna moet de auto ieder jaar.

Kan ik bij Hedin Automotive terecht voor een APK met ieder automerk?

Ja. Bij al onze werkplaatsen kun je terecht voor een APK, met ieder automerk en ieder model.

Wat als mijn auto APK afgekeurd wordt?

Tijdens de APK worden alle noodzakelijke technische punten van je auto gecontroleerd. Als een van deze punten niet aan de eisen voldoet, wordt de auto afgekeurd. Wij bieden vrijblijvend een offerte aan om de nodige onderdelen te repareren of vervangen, om ervoor te zorgen dat jouw auto daarna wél door de keuring komt.

Geen antwoord gevonden op jouw (APK)-vraag?

Neem dan telefonisch contact op met een vestiging bij in de buurt, we staan je graag te woord.

Waarom voor je APK keuring naar Hedin Automotive?

Ik ben te laat voor mijn APK keuring en mijn APK is verlopen. Wat nu?

Je krijgt tijdig van ons en/of van het RDW een melding om jouw APK te laten vernieuwen. Wacht je hier te lang mee en is jouw APK verlopen? Dan mag je officieel niet meer rijden met jouw auto en riskeer je een boete. Verder mag jouw auto tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan. Na die twee maanden voert het RDW een controle uit en moet je auto inmiddels óf APK-goedgekeurd zijn of je moet je kenteken schorsen. In dat geval mag je auto ook niet meer op de openbare weg stilstaan.

Voorkom dus boetes en wacht niet totdat je APK is verlopen. Maak online eenvoudig een afspraak bij een Hedin Automotive-vestiging bij jou in de buurt - je bent met ieder automerk van harte welkom!

Vind een vestiging bij jou in de buurt voor een APK-keuring