SAVALI: dé tuner voor jouw Alfa Romeo, Fiat, Abarth of Jeep

De tuner met jarenlange ervaring.

Laat jouw Alfa Romeo, Abarth, Fiat of Jeep bij SAVALI tunen

SAVALI is gespecialiseerd in het tunen van vier merken. Met decennialange ervaring en merk specifieke kennis van de merken Alfa Romeo, Fiat, Abarth en Jeep ben je bij ons aan het juiste adres voor het tunen van bijvoorbeeld jouw Alfa Romeo Guilietta, Abart 595, Fiat 500 of Jeep Wrangler.

Bij ons werken echte autoliefhebbers met een passie voor het vak, dus jouw auto is in de juiste handen. Kom je voor chiptuning of heb je een andere wens met betrekking tot motortuning? Bij SAVALI in Houten kunnen we niet wachten om jouw auto onderhanden te nemen en het beste resultaat te behalen.

Hieronder vind je per merk de verschillende modellen die wij tunen. Staat jouw model er niet tussen of heb je een heel specifieke wens met betrekking tot tuning? Neem dan contact op met onze specialisten, bij SAVALI tuning is namelijk erg veel mogelijk.

Voor de volgende modellen kun je bij SAVALI tuning terecht

Alfa Romeo

Uitvoeringen


  • Alfa Romeo Mito
  • Alfa Romeo Giulietta
  • Alfa Romeo Giulia
  • Alfa Romeo Stelvio
  • Alfa Romeo 159
  • Alfa Romeo Brera
  • Alfa Romeo Spider
  • Alfa Romeo 4C

Benieuwd naar de prijzen?


Ben je benieuwd naar de prijzen van jouw favoriete model? We hebben een basis-prijslijst opgesteld, maar je kunt het beste voor een op maat gemaakt advies contact met ons opnemen. We helpen je graag met jouw wens.

SAVALI kies je voor chiptuning en andere motorische tuning

Waar SAVALI zich in de jaren ’80 en ’90 vooral bezighield met optische aanpassingen en hardware-matige motorische tuning zoals het vergroten van de cilinderinhoud, ‘snelle’ nokkenassen, grote carburateurs en open in- en uitlaten is SAVALI vandaag de dag verder gespecialiseerd in de tuning van computergestuurde motorsystemen.

Motortuning: softwaretuning van de ECU

Tegenwoordig zit in iedere auto een ECU (Electronic Control Unit). Deze ECU beheert functies zoals ontstekings- en inspuittijdstip, inspuithoeveelheid, gasklep, de turboklep en nog andere zaken. De standaardinstellingen van de ECU zijn echter niet optimaal en je kunt met tuning meer uit de motor halen.
Met ECU chiptuning passen wij de software en dus het motormanagement op basis van jouw wensen aan, waardoor de auto efficiënter gaat lopen en je meer vermogen behaalt. Onze methode van tunen houdt in dat we de in de fabriek geprogrammeerde ‘tabellen’ intact laten en dat we de ingestelde begrenzers iets omhoog zetten. 

Wil jij de ECU van jouw auto laten tunen? Neem contact met ons op en vertel ons je wensen.

De geschiedenis van SAVALI tuning

SAVALI was in de jaren '80 en '90 de autosporttak van Alfa Romeo-dealer Sam van Lingen in Houten. Er zijn in die tijd vele SAVALI-uitvoeringen gemaakt van de Alfa Romeo 33, 155, 164 en GTV. Deze uitvoeringen hadden onder andere motorische en optische aanpassingen, maar ook aanpassingen aan het onderstel van de auto. In 2009 heeft VireoAuto, de Alfa Romeo tak van de Hedin Automotive Groep, Sam van Lingen overgenomen, en besloten om de naam SAVALI weer nieuw leven in te blazen, onder andere door specialisatie in computergestuurde motorsystemen.

Interesse? Laat weten waar we je bij kunnen helpen en wij nemen contact met je op

Heb je een vraag, opmerking of ben je op zoek naar informatie? Wij helpen je graag! Via het onderstaande contactformulier kun je gemakkelijk jouw vragen aan ons stellen. Het voordeel van dit formulier is dat wij direct alle gegevens hebben om jouw vraag snel te kunnen beantwoorden. 
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over SAVALI tuning

Wat is SAVALI tuning?

SAVALI was in de jaren '80 en '90 de autosporttak van Alfa Romeo-dealer Sam van Lingen in Houten. Tegenwoordig is het onderdeel van Hedin Automotive en ben je aan het juiste adres voor onder andere chiptuning en motortuning van Alfa Romeo, Fiat, Abarth en Jeep.

Welke merken tuned SAVALI?

Bij ons kun je terecht voor de merken Alfa Romeo, Fiat, Abarth en Jeep.

Waar kan ik mijn auto door SAVALI laten chiptunen?

Onze tuning vestiging zit in Houten. Hier helpen we je graag verder met al jouw wensen rondom het laten tunen van jouw auto.

Voor welke modellen kan ik terecht bij SAVALI tuning?

Je kunt bij ons terecht voor de merken Alfa Romeo, Fiat, Abarth en Jeep. Op onze informatiepagina staat precies welke modellen bij tunen. Staat jouw model er niet tussen? Neem toch even contact met ons op om jouw wens te bespreken, wellicht kunnen we je verder helpen.

Kan ik bij SAVALI terecht voor softwaretuning van de ECU (motortuning)

Jazeker. Met ECU chiptuning passen wij de software en dus het motormanagement op basis van jouw wensen aan, waardoor de auto efficiënter gaat lopen en je meer vermogen behaalt. Wil jij de ECU van jouw auto laten tunen? Neem contact met ons op en vertel ons je wensen.