De voordelen van Google's Android Automotive in je auto

Naadloze digitale integratie.

Vijf voordelen op een rijtje

Android Automotive is het besturingssysteem voor auto’s van Google en gaat vele stappen verder dan het bekende Android Auto, de app waarmee je je telefoon koppelt aan je auto. Google's Android Automotive is geïntegreerd in de auto zelf en dat levert verschillende voordelen op:

1. Android Automotive biedt naadloze digitale integratie 

Android Automotive zorgt ervoor dat je digitale leven naadloos doorloopt in je auto. Je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot je favoriete apps zoals Spotify, Google Maps en zelfs berichten afluisteren of versturen zonder je telefoon te hoeven gebruiken. Dit betekent dat je onderweg verbonden blijft, of je nu een belangrijk telefoontje moet plegen of naar je favoriete afspeellijst of audioboek wilt luisteren. Het systeem werkt intuïtief en voelt natuurlijk aan, en stelt het gebruiksgemak én veiligheid voorop.

2. De beste navigatie met Google Maps

Een van de grootste voordelen van Google's Android Automotive is de ingebouwde Google Maps-navigatie. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de meest up-to-date kaarten en actuele verkeersinformatie, zonder dat je een aparte navigatie-unit nodig hebt. Google Maps biedt niet alleen gedetailleerde routebeschrijvingen, maar ook real-time verkeersupdates, alternatieve routes en informatie over interessante plekken onderweg.

Daarnaast is een groot bijkomend voordeel dat het systeem rekening kan houden met je accupercentage en actieradius, omdat het direct communiceert met de auto. Je krijgt te zien of de route gehaald kan worden met de huidige actieradius en welk accupercentage er aan het einde van de rit over is. Is het accupercentage ontoereikend? Dan stelt hij zelf routes voor met laadstations en geeft daarbij de laadsnelheden en beschikbaarheid weer.

3. Geef Android Automotive opdrachten met je stem en rijd veilig

Met Google Assistant geïntegreerd in Android Automotive, kun je vrijwel alles met je stem bedienen. Of je nu een route wilt instellen, een bericht wilt versturen of de temperatuur in de auto wilt aanpassen, het is allemaal mogelijk. De spraakbesturing werkt snel en accuraat en activeer je meestal met een knop op het stuur of door simpelweg je stem te gebruiken. Dit verhoogt de veiligheid aanzienlijk, omdat je je ogen op de weg en je handen aan het stuur kunt houden.  

Lees verder onder de foto's. 

4. Android Automotive personaliseren en ‘over-the-air’ updates 

Android Automotive biedt een hoog niveau van personalisatie. Je kunt de interface aanpassen aan je voorkeuren. Daarnaast kun je snelknoppen voor functies die voor jou het belangrijkst zijn instellen. Bovendien zorgt de cloudgebaseerde infrastructuur van Google ervoor dat je systeem altijd up-to-date is. Nieuwe functies en verbeteringen worden automatisch gedownload, waardoor je altijd profiteert van de nieuwste technologieën zonder dat je naar de dealer hoeft voor een update.

5. Android Automotive biedt brede compatibiliteit en is toekomstbestendig

Omdat Android Automotive een open platform is, kunnen autoproducten en appontwikkelaars gemakkelijk nieuwe functies en compatibiliteit toevoegen. Dit betekent dat je auto in de toekomst niet alleen compatibel blijft met de nieuwste apps en diensten, maar ook dat je kunt profiteren van innovaties en verbeteringen die nog op de markt moeten komen. Of het nu gaat om nieuwe entertainmentopties, verbeterde veiligheidsfuncties of energiezuinige rijmodi, Android Automotive zorgt ervoor dat je auto klaar is voor de toekomst. Met Google's Android Automotive haal je dus niet alleen een geavanceerd besturingssysteem in huis, maar ook een systeem dat is ontworpen om jouw rijervaring zo comfortabel, veilig en plezierig mogelijk te maken.

Welke auto’s hebben Android Automotive?

Benieuwd naar Android Automotive? Op dit moment vind je bij Hedin Automotive verschillende auto’s die al Android Automotive bezitten:

Onze verwachting is dat op korte termijn vele andere merken en modellen zullen volgen. Heb je vragen over Android Automotive of wil je het eens zelf uitproberen? Je bent van harte welkom in onze Volvo-, Nissan- of Renault-vestigingen.