All season banden koop je bij Hedin Automotive

All season banden, vier seizoenen banden, all-weather banden, 4 seizoenenbanden, zomerbanden met winterse eigenschappen; hoe je ze ook noemt: dit zijn banden die geschikt zijn voor in principe alle (weers)omstandigheden. Ze zijn geschikt voor zowel winter als zomer en hebben goede eigenschappen.

Toe aan een nieuwe set all season banden of liever direct een werkplaatsafspraak? Uiteraard verwisselen wij je banden vakkundig en snel. Plan je afspraak in onze online werkplaatsplanner.

Nieuwe all season banden kopen en vervangen

Ben jij op zoek naar nieuwe all season banden? Bij Hedin Automotive heb je een ruime keuze aan banden van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Michelin, Pirelli, Bridgestone, Vredestein en Viking. Onze adviseurs op de vestigingen informeren je graag over de mogelijkheden en verschillen. Kom langs in een van onze vestigingen of vraag vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

Wanneer moet je je all season banden vervangen?

Het is belangrijk om je banden goed te onderhouden en ten allen tijde met voldoende bandenspanning te rijden. Maak je autobanden en velgen geregeld vrij van vuil en stof en/of breng regelmatig een beschermend laagje aan op het rubber. Op die manier houd je je all season banden in topconditie en kan het jaren duren voordat je banden versleten zijn. 

Volgens de Europese wet moeten banden een profiel van minimaal 1,6 millimeter hebben. Wij raden aan om je banden al bij 2 millimeter te vervangen. Je behoudt dan een betere wegligging en de kans op een klapband neemt af. Je kunt het profiel van je all season banden meten met een profielmeter of kom langs voor een (gratis) bandencontrole bij Hedin Automotive.

Wat is het verschil tussen all season banden en winterbanden?

All season zijn voor de meeste weersoorten geschikt en zijn een soort compromis tussen de zomer- en winterband. Echter kunnen ze bij écht winters weer niet op tegen de unieke eigenschappen van een winterband. All season banden hebben minder grip bij echt winterse temperaturen en zijn daarom niet geschikt om in sneeuw te rijden of een gladde helling op te rijden. Het is het meest veilig om voor een set zomer- en winterbanden te kiezen en deze ieder half jaar te wisselen. 

 

Interesse in all season banden? Vul het formulier in en wij nemen contact op

Veelgestelde vragen over all season banden

Waarom zijn er zomer- en winterbanden als ik ook op all season banden kan rijden?

All season banden zijn gemakkelijk. Je hoeft niet twee keer per jaar je banden te wisselen. Ook geven ze genoeg grip tijdens een zachte, Nederlandse winter. Ga je naar een land waar het echt koud is? Dan zorgt een winterband voor meer grip dan een all season band. Ook is het in sommige landen verplicht om met echte winterbanden te rijden. 

Welke merken all season banden verkopen jullie?

Bij Hedin Automotive heb je een ruime keuze aan banden van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Michelin, Pirelli, Bridgestone, Vredestein en Viking. Onze adviseurs op de vestiging informeren je graag over de mogelijkheden en verschillen.

Hoe lang duurt een bandenwissel?

Het wisselen van je banden duurt ongeveer twee uur en het wisselen van een complete wielenset duur ongeveer een uur. Je kunt bij de vestiging wachten onder het genot van een kopje koffie.