Met winterbanden meer grip op de weg

De herfst is bij uitstek hét moment om je banden te wisselen. De temperaturen dalen en de wegen zijn vaker glad, condities waarbij winterbanden goed van pas komen. Winterbanden zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor gladde en/of natte wegen. Door speciaal profiel dat beter water afvoert en een andere rubbersamenstelling zorgen winterbanden voor beter grip dan zomerbanden.

Plan tijdig jouw winterbanden wissel, vraag online een offerte aan voor een nieuwe set winterbanden of kom langs in een van onze vestigingen voor vrijblijvend advies. Wij staan graag voor je klaar!

Koop of wissel je winterbanden bij Hedin Automotive

Ben jij op zoek naar nieuwe winterbanden? Of moeten je oude vervangen worden?  Bij Hedin Automotive heb je een ruime keuze aan banden van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Michelin, Pirelli, Bridgestone, Vredestein en Viking. Onze adviseurs op de vestiging infomeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard verwisselen wij je banden vakkundig en snel. Liever direct een afspraak plannen voor de bandenwissel? Plan deze in onze online werkplaatsplanner.

Waarom winterbanden? De voordelen op een rijtje

In de herfst- en wintermaanden, bij temperaturen onder 7°C, zijn winterbanden altijd de beste en veiligste keuze. Winterbanden hebben een speciaal profiel en een rubbersamenstelling geschikt voor lage temperaturen. Winterbanden zorgen daardoor voor meer grip op de weg, zorgen voor een korte remweg en verkleinen de kans op aquaplaning, omdat het water beter wordt afgevoerd. Daarnaast passen winterbanden beter bij winters weer dan zomerbanden als we kijken naar comfort, stabiliteit, wendbaarheid en efficiënt brandstofverbruik.

Winterbanden zijn een goede investering en zorgen voor veiligheid tijdens de herfst en de winter. Daarnaast spaar je je zomerbanden en voorkom je onnodig veel slijtage. Ga je op wintersport? In een aantal landen is het gebruik van winterbanden of banden met winterse eigenschappen (bijvoorbeeld all seasonbanden) verplicht.

Wij helpen je graag bij het vinden van de beste set winterbanden. Vraag vrijblijvend een offerte aan of kom langs in een van onze vestigingen voor meer informatie en advies. 

Nieuwe winterbanden kopen

Op zoek naar nieuwe zomer-, winter-, all season of performance banden? Bij Hedin Automotive profiteer je van een ruim assortiment banden tegen de beste voorwaarden en van de beste merken. Uiteraard zijn er betaalbare oplossingen bespreekbaar voor als je minder kilometers rijdt. Vraag gemakkelijk online een offerte op door jouw wensen in te vullen of kom langs in een van onze vestigingen. Wij vertellen je er graag meer over!

Waar moet ik op letten bij het kopen van winterbanden?

De winterse eigenschappen van een band zijn te herkennen aan een sneeuwvlok-symbool op de band. Hier kun je dus op letten bij aanschaf. Het sneeuwvlok-logo geeft aan dat er een remtest is gedaan op sneeuw en dat de band voldoet aan bepaalde eisen. Dit logo mag dan ook niet zomaar gebruikt worden. Vaak staat er op een winterband ook een M + S logo, maar dit logo betekent dat de band geschikt is voor modder en sneeuw. Dit logo mag naar eigen inzicht van de fabrikant op de band geplaatst worden en zegt dus niet zo veel.

Kom langs in een van onze vestigingen en laat je adviseren over de verschillende soorten all-season en winterbanden.

Wat is het verschil tussen all season en winterbanden?

All season zijn voor de meeste weersoorten geschikt en zijn een soort compromis tussen de zomer- en winterband. Echter kunnen ze bij écht winters weer niet op tegen de unieke eigenschappen van een winterband. All season banden hebben minder grip bij echt winterse temperaturen en zijn daarom niet geschikt om in sneeuw te rijden of een gladde helling op te rijden. Het is het meest veilig om voor een set zomer- en winterbanden te kiezen en deze ieder half jaar te wisselen. 

Interesse in winterbanden? Vul het formulier in en wij nemen contact op

Veelgestelde vragen over winterbanden

Wanneer heb ik winterbanden nodig?

Als het buiten kouder is dan zeven graden is het verstandig om te wisselen naar winterbanden. Zo houd je meer grip op de weg en verkort je je remweg. Het is verstandig om in oktober of november je bandenwissel te plannen. 

Hoe lang duurt een bandenwissel?

Het wisselen van je banden duurt ongeveer twee uur en het wisselen van een complete wielenset duur ongeveer een uur. Je kunt bij de vestiging wachten onder het genot van een kopje koffie.

Welke winterbanden verkopen jullie?

Bij Hedin Automotive heb je een ruime keuze aan banden van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Michelin, Pirelli, Bridgestone, Vredestein en Viking. Onze adviseurs op de vestiging informeren je graag over de mogelijkheden en verschillen.

Wat is het verschil tussen all season banden en winterbanden?

All season zijn voor de meeste weersoorten geschikt en zijn een soort compromis tussen de zomer- en winterband. Echter kunnen ze bij écht winters weer niet op tegen de unieke eigenschappen van een winterband. All season banden hebben minder grip bij echt winterse temperaturen en zijn daarom niet geschikt om in sneeuw te rijden of een gladde helling op te rijden.