Rijd zuiniger met zomerbanden

Zomerbanden zijn de standaard banden waarop de meeste auto’s rijden. Ze zijn gemaakt van hard rubber en hebben iets minder profiel dan winterbanden. Hierdoor rolt de auto makkelijker en verbruik je minder brandstof. Vanaf 7 graden is het aan te raden om zomerbaden onder je auto monteren. Hedin Automotive vervangt je banden vakkundig en snel. Maak online een afspraak bij een Hedin Automotive vestiging in jouw buurt.

Wanneer banden vervangen?

Als je je banden goed onderhoud en gebruikt, kan het jaren duren voordat je banden versleten zijn. Volgens de Europese wet moeten banden een profiel van minimaal 1,6 millimeter hebben. Wij raden aan om je banden al bij 2 millimeter te vervangen. Je behoudt dan een betere wegligging en de kans op een klapband neemt af.  

Ben jij op zoek naar nieuwe zomerbanden? Bij Hedin Automotive heb je een ruime keuze aan banden van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Michelin, Pirelli, Bridgestone, Vredestein en Viking. Onze adviseurs op de vestigingen infomeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard verwisselen wij je banden vakkundig en snel. Liever direct een afspraak plannen voor de bandenwissel? Plan deze online.

Veelgestelde vragen over zomerbanden

Wanneer moet ik mijn autobanden vervangen? 

Het profiel van je banden moet minimaal 1,6 millimeter zijn. Als je banden minder profiel hebben, is de kans op een klapband groter. Wij raden je daarom aan om al bij 2 millimeter je banden te vervangen.  

Wanneer kan ik met mijn zomerbanden rijden?

Is het warmer dan zeven graden? Dan kan je op je zomerbanden blijven rijden. Alleen bij temperaturen onder de zeven graden heb je winterbanden nodig.