Elektrisch rijden steeds aantrekkelijker

Elektrisch rijden wordt net zo eenvoudig als een smartphone gebruiken. En om het nóg gemakkelijker te maken om over te stappen, introduceert Opel speciale diensten voor elektrisch rijden. Elektrisch rijden is echt eenvoudiger dan je misschien denkt! Het is niet alleen voordelig voor het milieu en uw portemonnee, maar levert ook verrassend veel rijplezier. Langere afstanden zijn bovendien geen enkel probleem meer.

Elektrische modellen

Een geweldige rijervaring

Elektrische auto’s trekken sneller op, hebben een stabiele wegligging en rijden bijzonder gelijkmatig. En de nieuwste elektrische auto’s, zoals de Ampera-e, zijn voorzien van innovatieve technologie, waardoor de auto bijna een “smartphone op wielen” is.

Lagere gebruikskosten en milieubewust

Elektrische auto’s zijn duurder in aanschaf, maar de gebruikskosten liggen ook lager. Naast belastingvoordelen en subsidies is de prijs van elektriciteit per gereden kilometer lager dan die van benzine of diesel. Bovendien hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig. Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden geen CO2, stikstofoxide of fijnstof uit. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu. Elektrisch rijden heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en het klimaat. Dit positieve effect is natuurlijk het grootst wanneer de batterij wordt opgeladen met groene stroom. Voor jouw laadpunt thuis of op kantoor kun je een groene energieleverancier kiezen en/of zelf duurzame energie opwekken. De productie van een elektrische auto is gemiddeld energiezuiniger dan de productie van een vergelijkbare benzineauto, omdat er minder complexe, bewegende delen zijn. Het batterijblok kan aan het einde van de levensduur vrijwel volledig gerecycled worden, zodat de materialen niet verloren gaan.

Het rijbereik is enorm toegenomen

Van Amsterdam naar Nijmegen op en neer, of van Rotterdam naar Keulen: de Ampera-e overbrugt dit soort afstanden zonder dat je tussentijds moet opladen. Ook het aantal laadpunten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Thuis, op je werk, bij een openbaar laadpunt in de buurt of onderweg: opladen kan bijna overal.

Kosten en onderhoud elektrisch rijden

De prijs van een elektrische auto is op dit moment nog hoger dan die van auto’s die op benzine of diesel rijden. Dat komt vooral doordat de batterij nog relatief duur is. Ook aan een laadpunt thuis zijn kosten verbonden, die afhankelijk zijn van de gekozen leverancier en laadoplossing. Bij een leaseauto zijn de kosten van het laadpunt vaak inbegrepen in de leaseprijs. In het gebruik is een elektrische auto aanzienlijk voordeliger. Bovendien profiteer je, als jouw auto zakelijk rijdt, van de lage bijtelling van 4%. Ook de onderhoudskosten zijn veel lager. Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor, geen versnellingsbak, geen koppeling, geen uitlaat en minder bewegende delen. Dat betekent: minder slijtage, nooit meer olie verversen en zelfs de remmen vragen minder onderhoud. Ten opzichte van een brandstofauto kunnen de onderhoudskosten zo’n 35% lager uitvallen.

Garantie op de batterij

Op de batterij van al onze elektrische auto’s geven wij acht jaar of 160.000 km garantie op behoud van ten minste 70% van de oorspronkelijke capaciteit. Wij geven jou bovendien op verzoek een certificaat waarop de oplaadcapaciteit van de batterij op dat moment vermeld staat, zodat je jouw elektrische auto gemakkelijker kunt verkopen.