Volvo EX30 review: elektrisch, compact en betaalbaar

Het exterieur van de nieuwe Volvo EX30

De EX30 is Volvo's nieuwste elektrische wonder van Volvo en een innovatief staaltje Zweeds design. De Volvo EX30 heeft een eigenzinnige voorkant die duidelijk geïnspireerd is op zijn grote broer, de EX90. Met de herkenbare Volvo 'hamer' koplampen, zij het gemoderniseerd, en een strakke, gesloten grille, straalt de EX30 een stijlvolle en moderne uitstraling uit. De sportieve touch, gegeven door de twee banen op de motorkap, voegt een dynamisch element toe aan zijn karakter.

Met zijn compacte formaat van 4,23 meter lang, 1,55 meter hoog en 1,83 meter breed, is de EX30 perfect geproportioneerd voor stedelijke avonturen. De auto staat op indrukwekkende velgen, tot 20-inch bij de Ultimate uitvoering. Beschikbaar in vijf verschillende kleuren, waaronder het opvallende 'Cloud Blue', maakt de EX30 een statement op de weg.

De Volvo EX30 biedt een indrukwekkend trekvermogen voor zijn formaat

Het achterste gedeelte van de EX30 wordt gekenmerkt door de iconische Volvo achterlichten, die elegant doorlopen tot hoog op de carrosserie. Ondanks zijn compacte formaat biedt de auto 310 liter aan kofferbakruimte en nog een kleine, handige 'frunk' voor het opbergen van de laadkabel. Wat echt opvalt, is zijn indrukwekkende trekvermogen van 1000 tot 1600 kg, een onderscheidende eigenschap voor een auto van dit formaat.

Lees verder onder de video

Bekijk onze Volvo EX30 review video

De prestaties en prijs van de Volvo EX30: een echte uitblinker

Maar waar de Volvo EX30 echt schittert, is in zijn prestaties en prijskaartje. Met een startprijs net onder de €37.000,-, onderscheidt hij zich als een betaalbaar alternatief voor elektrische auto's in zijn klasse, zoals de smart #1 en de Kia Niro EV. Met drie verschillende uitrustingsniveaus en motoropties, variërend in vermogen en bereik, is er voor elk wat wils. Van de 272 pk-motor met een bereik van 344 km tot de krachtige 428 pk-motor met een bereik van 460 km, biedt de EX30 keuzemogelijkheden die aansluiten bij verschillende rijbehoeften.

Een strak interieur voor de Volvo EX30

Binnenin geniet je van het ruime en minimalistische interieur van de EX30. Het ontwerp is doordacht en eigentijds, met een groot centraal scherm dat alle functionaliteiten integreert. Het middenconsole biedt een slimme opbergruimte, inclusief uitschuifbare bekerhouders, terwijl de deuren zijn voorzien van ruime opbergvakken. Het strakke ontwerp, gecombineerd met hoogwaardige materialen zoals gerecyclede spijkerbroeken en PET-flessen, creëert een frisse en duurzame uitstraling. 

Conclusie: review van de Volvo EX30

Kortom, de Volvo EX30 is een compacte, innovatieve en volledig elektrische auto die de traditie van Volvo voortzet met zijn focus op veiligheid, comfort en prestaties. Met zijn moderne design, indrukwekkende prestaties en betaalbare prijskaartje, is de EX30 een verfrissende toevoeging aan het groeiende assortiment van elektrische voertuigen. 

Proefrit maken in de Volvo EX30?

Dat kan! Maak een afspraak voor een proefrit in de Volvo EX30 bij een Volvo-dealer van Hedin Automotive bij jou in de buurt. We vertellen je graag alles over de auto en over het kopen, leasen of financieren van deze elektrische auto, nieuw te bestellen of direct uit voorraad. Op oek naar meer informatie over de Volvo EX30? Bezoek dan onze modelpagina.