Review van de nieuwe Renault Scenic E-Tech: Auto van het Jaar 2024

De MPV in een nieuw jasje.

De Renault Scenic 2024 heeft een vernieuwd en stoer exterieur

De gloednieuwe Renault Scenic E-Tech is volledig getransformeerd van een klassieke MPV naar een stoere, volledig elektrische cross-over. Het vernieuwde ontwerp valt op met zijn rechte motorkap en hoekige afwerking, wat de auto een compacte en robuuste uitstraling geeft. De grille is puur decoratief met een rasterstructuur, passend bij zijn elektrische aandrijving. De dagrijverlichting aan de uiterste hoeken versterkt de brede en stoere look, terwijl het nieuwe Renault-logo prominent aanwezig is.

Een slim design en gerecyclede materialen in de Renault Scenic E-Tech

Met een lengte van 4,47 meter en een wielbasis van 2,79 meter, biedt de Renault Scenic E-Tech maximale binnenruimte en is daarmee leidend in zijn segment. Verzonken handgrepen en slimme designkeuzes, zoals de dynamische onderkant dragen bij aan een gestroomlijnd uiterlijk. De auto staat standaard op 19-inch velgen, met 20-inch voor de luxere uitvoeringen, zoals de Renault Scenic esprit Alpine. 

De motorkap en de portieren van de Renault Scenic Electric zijn voor 80% vervaardigd uit gerecycled aluminium en dat is gunstig voor zijn gewicht. Het glas van het panoramadak is voor 50% gerecycled en ook bij het platform en de aandrijfassen is gebruikgemaakt van gerecycled materiaal. De auto zelf is op zijn beurt aan het einde van zijn leven voor maar liefst 90% recyclebaar. Dat heeft betrekking op het totaalpakket, dus ook voor de accu. De inzet van Renault op het thema duurzaamheid valt daarmee te waarderen.

De elektrische prestaties en de actieradius van de Renault Scenic E-Tech 2024

De Renault Scenic E-Tech electric is verkrijgbaar met twee accupakketten. De standaardversie heeft een 60 kWh accu, goed voor 160 pk en een actieradius van 420 km. De long-range versie heeft een 87 kWh accu met 220 pk en een indrukwekkende actieradius van 625 km. Met snellaadopties van respectievelijk 130 kW en 150 kW, kun je snel weer op weg. Standaard voorzien van een warmtepomp en een voorverwarmingsfunctie voor de accu, garandeert de nieuwe Scenic optimale prestaties onder alle weersomstandigheden. Comfort én efficiëntie gaan wat dat betreft hand en hand in deze nieuwe Renault.

Lees verder onder de video

Bekijk onze Renault Scenic E-Tech electric review video

Het Renault Scenic E-Tech interieur 

Het interieur van de Renault Scenic Electric is modern en leervrij, met materialen zoals plantaardig materiaal voor het stuur en gerecycled plastic. Het digitale instrumentarium van 12,3 inch en het infotainmentscherm van 9 of 12 inch draaien op Android Automotive, wat zorgt voor een intuïtieve en snelle gebruikservaring. Met toegang tot ingebouwde Google-services, zoals spraakbediening via Google Assistant, Google Maps of apps zoals Spotify, blijf je altijd verbonden en in controle. Slimme AI-functies en een veiligheidscoach helpen je om efficiënter én veiliger te rijden. Daarbij kun je de verschillende rijhulpsystemen naar eigen wensen instellen.

Interieurruimte, bagageruimte en comfort in de Renault Scenic E-Tech

De achterbank van de Scenic biedt royale ruimte met een volledig vlakke vloer en eigen ventilatie voor de passagiers. Handige functies, zoals de optionele Ingenius-middensteun met USB-poorten en draaibare bekerhouders met telefoonhouders, zorgen voor extra comfort tijdens lange ritten. De bagageruimte van 545 liter, uitbreidbaar tot 1670 liter, maakt de Scenic zeer praktisch. Optionele functies, denk aan een panoramadak dat met één druk op de knop volledig transparant óf zonwerend kan worden gemaakt, dragen bij aan het ruime en lichte gevoel in het interieur. De nieuwe Renault Scenic E-Tech biedt daardoor nog steeds ruimte, flexibiliteit en innovatieve opties die we van vroeger gewend zijn. Het blijft daarmee een ultieme keuze als gezinsauto. 

De Renault Scenic E-Tech 2024 prijs

De Renault Scenic E-Tech electric heeft een vanafprijs van € 42.470 en is te rijden met private lease vanaf € 619 per maand. Voor deze prijs rijd je de ‘evolution’- uitvoering en krijg je standaard opties zoals een achteruitrijcamera, warmtepomp en parkeersensoren voor- en achter. De andere uitvoeringen van de Renault Scenic heten ‘techno’, ‘esprit Alpine’ en ‘iconic’ en bieden luxere standaardopties, zoals elektrisch verwarmbare voorstoelen, dakdragers of een Harman Kardon premium-audiosysteem.

Wat zijn de concurrenten van de Renault Scenic E-Tech?

Twee belangrijke concurrenten van de Renault Scenic zijn de Peugeot e-3008 en de Kia Niro EV. Het ontwerp van de Kia Niro EV is wat strakker en iets conservatiever dan dat van de Scenic, maar biedt toch een moderne uitstraling met subtiele lijnen en een kenmerkende gesloten grille. De ruimte in de Niro EV is ook iets kleiner, zo heeft hij een bagageruimte van 451 liter, wat uitgroeit tot 1405 liter met de banken plat.
De Peugeot e-3008 valt op door zijn gedurfde design en veelzijdige interieur. Met een bagageruimte van 520 liter, uitbreidbaar tot 1482 liter, bevindt hij zich tussen de Scenic en de Niro in termen van ruimte.
Als we de elektrische prestaties van de drie naast elkaar leggen, presteert de Renault Scenic het beste. De Kia Niro EV heeft een accupakket van 64 kWh en de Peugeot e-3008 of 50 of 75 kWh. Ook in termen van vermogen en actieradius presteert de nieuwe Scenic beter.

Ons eindoordeel van de Renault Scenic E-Tech electric

Met de combinatie van design, prestaties, milieuvriendelijkheid en ruimte, is het geen verrassing dat de nieuwe Renault Scenic is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2024. Of je nu op zoek bent naar een praktische gezinsauto of simpelweg een stijlvolle, moderne cross-over, de Scenic biedt het beste van twee werelden.

Maak een proefrit in de Renault Scenic E-Tech electric

Ben je benieuwd naar de Scenic dan ben je van harte welkom in één van de Renault-vestigingen van Hedin Automotive. Bezoek voor meer informatie of het plannen van een proefrit onze website de modelpagina, bekijk onze actuele voorraad of breng een bezoek aan één van onze vestigingen. We vertellen je graag alles over de auto en over het kopen, leasen of financieren van deze elektrische SUV!