De BPM-vrijstelling verdwijnt. Wat verandert er precies?

In Nederland betaal je geen BPM bij aanschaf van je bedrijfswagen wanneer je meer dan 10% van de gereden kilometers zakelijk rijdt én je de bedrijfswagen niet inzet voor personenvervoer. Vanaf 1 januari 2025 wordt deze wet echter afgeschaft en ga je wél BPM betalen. Dit bedrag kan al gauw oplopen tot tienduizenden euro’s. De hoogte van de BPM wordt namelijk bepaald aan de hand van de uitstoot van de auto per gram CO2. Je betaalt maar liefst € 66,90 per gram CO2.

Door de afschaf van de BPM-vrijstelling kan het daarom verstandig zijn om in 2024 nog een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet. Ontdek meer over de aanschafvormen op deze webpagina of lees je in via onze whitepaper.

Let op: Afhankelijk van levertijden en voorraad bestaat de kans dat jouw gewenste bedrijfswagen niet voor 2025 geregistreerd is, wees dus op tijd!

Hoe werkt dit voor nieuwe bedrijfswagens?

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen? Houd dan rekening met de levertijd. Om nog gebruik te maken van de BPM-vrijstelling moet de bedrijfswagen vóór 1 januari 2025 op kenteken staan. Lukt dit niet? Dan val je buiten de regeling en betaal je BPM. Vraag bij het bestellen van jouw nieuwe bedrijfswagen voor de zekerheid naar de levertijd. Meer weten? Kom langs bij een Hedin Automotive-vestiging bij jou in de buurt.

Direct rijden zonder levertijd en dus profiteren van de BPM-vrijstelling? Kies dan voor een nieuwe bedrijfswagen uit voorraad. Ontdek de voorraad online en vraag vrijblijvend een proefrit aan of kom langs voor meer informatie.

Hoe werkt dit voor gebruikte bedrijfswagens?

Kies je liever voor een gebruikte bedrijfswagen? Dan staat deze al op kenteken en heb je dus niet te maken met de levertijden. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de aanschaf voor het eind van het jaar rond gemaakt is. Bij Hedin Automotive hebben we een ruime selectie gebruikte bedrijfswagens óf auto’s die geschikt zijn voor de ombouw naar grijs kenteken. We helpen je graag bij het uitzoeken van de auto die past jou en jouw dagelijkse werkzaamheden.

Hedin Automotive bedrijfswageninrichting en bestickering

Hedin Automotive is jouw partner in mobiliteit. Voor jou als ondernemer betekent dit dat je voor alle oplossingen bij ons terecht kunt. Bij Hedin Automotive verzorgen we onderhoud, bedrijfswageninrichting en bestickering. Wij denken met je mee en ontzorgen je volledig.

Zo kun je bij ons kiezen uit allerlei standaard bedrijfswageninrichtingen met handige opbergoplossingen en vloerlades of kies je voor een unieke maatwerkoplossing. Of is jouw bedrijfswagen het visitekaartje van jouw bedrijf? Kies voor dan een bestickering op maat in jouw huisstijl. Ontdek online meer over ons aanbod of bezoek één van onze vestigingen.

Veelgestelde vragen over de BPM-vrijstelling

Tot wanneer kan ik gebruik maken van de BPM-regeling?

Je kunt gebruik maken van de BPM-regeling tot 31 december 2024.

Aan welke eisen moet ik voldoen om gebruik te maken van de BPM-regeling?

Je kunt gebruik maken van de BPM-regeling wanneer je meer dan 10% van je kilometers zakelijk rijdt. Dit geldt niet voor personenvervoer.

Wat is de hoogte van de BPM op een nieuwe bedrijfswagen?

De BPM wordt berekend aan de hand van de uitstoot van de bedrijfswagen die je kiest. Er staat een bedrag van € 66,90 per gram CO2.

Kan ik bij Hedin Automotive een bedrijfswagen uit voorraad kopen?

Jazeker. Bij ons kun je zowel een een nieuwe als jong gebruikte bedrijfswagen uit voorraad kopen. Zo weet je zeker dat je geen BPM betaalt. Bekijk hier ons aanbod.

Interesse? Laat weten waar we je bij kunnen helpen en wij nemen contact met je op

Heb je een vraag? Of wil je een proefrit maken in één van onze bedrijfswagens? Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden of om een proefrit met je in te plannen. Wel zo gemakkelijk!
In welk merk(en) heb je interesse?
Ook interesse in deze diensten van Hedin Automotive?
Hoe kunnen we je het beste bereiken?