Volvo Distributieriem

Natuurlijk door de Volvo specialist met originele onderdelen.

Volvo distributieriem vervangen

Het vervangen van een distributieriem (en de bijbehorende waterpomp en spanrol) is een complexe klus, maar zeker noodzakelijk bij een versleten distributieriem. Een kapotte distributieriem leidt namelijk vaak tot een flinke kostenpost en kan blijvende schade veroorzaken aan de motor. Wij vertellen je graag meer over het belang, de kosten en bij welke kilometerstand het vervangen van de distributieriem verstandig is.

Bij welke kilometerstand jouw distributieriem vervangen?

Gemiddeld moet een Volvo distributieriem na 120.000 tot 180.000 kilometer of 10 jaar vervangen worden, afhankelijk van het model en type motor. Waarbij het altijd ons advies is om het fabrieksschema te volgen. Twijfel je of de distributieriem vervangen moet worden? Wij adviseren je graag. Kom gerust langs bij onze werkplaats voor een vrijblijvende diagnose.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de distributieriem?

Wanneer je de kosten van een distributieriem vervangen online gaat vergelijken kom je veel prijsverschillen tegen. Dit omdat er bij het vervangen van de distributieriem vaak ook andere onderdelen vervangen dienen te worden, zoals de spanrollen en waterpomp. Wij maken graag een complete offerte voor je op, inclusief alle relevante werkzaamheden en onderdelen. Geen verrassingen achteraf, dat is wel zo prettig! Vergelijk je offertes online? Controleer dan of de bijbehorende onderdelen zijn inbegrepen in de totaalprijs.

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag of wil je meer weten?  Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden. Wel zo gemakkelijk!
Hoe kunnen we je het beste bereiken?