Waterpomp vervangen

Voorkom problemen aan je auto en laat de waterpomp vervangen. 

Wat is een waterpomp?

Een waterpomp zorgt ervoor dat de motor voorzien is van koelvloeistof. Hierdoor raakt de motor niet oververhit. De waterpomp is daardoor essentieel voor iedere auto. Hij wordt ook wel koelvloeistofpomp genoemd, omdat het koelvloeistof rondpompt van de motor naar de radiateur. Heeft jouw auto een nieuwe waterpomp nodig?  Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor het vervangen van je waterpomp. Zo voorkom je problemen.  

Wanneer moet ik de waterpomp vervangen?

Een versleten waterpomp herken je gelukkig vaak voordat je schade aan je motor hebt. Je ziet of je motor goed gekoeld wordt aan de temperatuurmeter voor de motor. Kun je de temperatuur van de motor in jouw auto niet zien? Kijk dan of er koelvloeistof over de motor of onder de auto lekt. Ook lees je in het onderhoudsboekje van je auto wanneer de waterpomp vervangen moet worden. Twijfel je of je waterpomp vervangen moet worden? Wij adviseren je graag. Of maak eenvoudig online een afspraak voor het laten vervangen van de waterpomp in je auto. 

Veelgestelde vragen over het vervangen van je waterpomp

Wat is een waterpomp?

De waterpomp van je auto zorgt ervoor dat je motor altijd voorzien is van gekoelde koelvloeistof. Zo voorkom je dat hij oververhit raakt.  

Wanneer moet ik mijn waterpomp vervangen?

In het onderhoudsboekje van je auto vind je wanneer het onderdeel in jouw auto vervangen moet worden. Je herkent een versleten waterpomp als de motorpomp ongebruikelijk toeneemt. Vaak ligt het probleem dan bij de waterpomp. Ook als je koelvloeistofpeil snel afneemt, is de kans groot dat je waterpomp aan vervanging toe is.