Wat zijn schokdempers?

Schokdempers vangen tijdens het autorijden harde klappen op. Samen met de vering zorgen ze ervoor dat de auto stabiel op de weg ligt. Hierdoor rijd je comfortabeler en veiliger. Ook verkorten goede schokdempers de remweg en slijten je banden minder snel. Zo voorkom je gevaarlijke situaties in het verkeer.  

Wanneer schokdempers vervangen?

Schokdempers slijten langzaam. Je merkt dus niet ineens verschil als ze versleten zijn. Je herkent het aan het naar voren hangen van je auto tijdens het remmen. Ook als je wegligging minder wordt, zijn ze waarschijnlijk versleten. Hierdoor krijg je een langere remweg. Twijfel je of jouw schokdempers moeten worden vervangen? Maak een afspraak bij een van onze vestigingen om deze te laten controleren.  

Onze Hedin Automotive vestigingen hebben altijd schokdempers van goed merken op voorraad. Heb jij nieuwe schokdempers nodig?  Maak een afspraak bij een werkplaats bij jou in de buurt. Liever eerst een offerte? Vraag deze eenvoudig online aan. 

Veelgestelde vragen over schokdempers vervangen

Wanneer zijn mijn schokdempers versleten?

Je schokdempers zijn waarschijnlijk versleten als je meer naar voren hangt tijdens het remmen. Dat geldt ook als je tijdens het rijden merkt dat je auto aan het ‘deinen’ is op de weg.