Zonder remblokken is het lastig remmen 

Remblokken zijn een van de belangrijkste onderdelen als je moet remmen. Het zijn kunststof blokken die tegen de remschijf worden gedrukt. De remschijf draait met het wiel mee en door de remblokken ontstaat er wrijving. Hierdoor komt het wiel tot stilstand. Omdat het meeste remvermogen bij de voorwielen ligt, hoef je remblokken achter minder vaak te vervangen. Wel raden wij regelmatige controle aan.  

Remblokken achter aan vervanging toe?

Door de wrijving slijten remblokken sneller dan andere remonderdelen. Afhankelijk van je rijstijl en waar je rijdt, gaan de remblokken langer of korter mee. Zo slijten ze sneller als je veel binnen de bebouwde kom rijdt. Je herkent versleten remblokken aan een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Meestal moet je het rempedaal ook harder intrappen om te stoppen.  Laat je remblokken achter vervangen door de onderhoudsspecialisten van Hedin Automotive. Maak een afspraak via onze werkplaatsplanner. 

Veelgestelde vragen over remblokken achter vervangen

Hoe werken remblokken?

Remblokken zijn kunstof blokken. Als je de rem intrapt, worden ze door de remklauwen tegen de remschijven aangeduwd. Hierdoor ontstaat wrijving en neemt je snelheid af. 

Waarom zou ik alleen de remblokken van mijn achterwielen vervangen? 

De remschijven van je voorwielen slijten sneller. Dat komt omdat het meeste remvermogen bij de voorwielen ligt. Deze moeten vaker vervangen worden. Als je de achterremmen moet vervangen is de kans groot dat de remmen aan de voorkant al vervangen zijn. 

Wanneer moet ik mijn remblokken vervangen?

Versleten remblokken herken je aan een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Ook moet je vaak harder je rem intrappen om tot stilstand te komen.