Wat is een koppakking?

De koppakking vormt een scheiding tussen de olie, koelvloeistof en het compressiemiddel. Hij bevindt zich tussen het motorblok en de cilinderkop en slijt na een tijdje. Als de koppakking gaat lekken, vermengt de koelvloeistof zich met de olie. Hierdoor neemt de kans op een oververhitte motor toe. Ook is het mogelijk dat de motor op minder cilinders gaat lopen, wat schade op de lange termijn veroorzaakt. Wacht dus niet te lang met het vervangen van je koppakking.  

Wanneer koppakking vervangen?

Vul je koelvloeistof bij als je vermoedt dat je koppakking kapot is. Houd deze goed in de gaten. Loopt het vloeistofniveau snel terug? En bevindt er roze of witte vloeistof in de olie? Dan lekt je koppakking waarschijnlijk. Maak snel een afspraak bij een Hedin Automotive vestiging om deze te vervangen.  

Veelgestelde vragen over de koppakking vervangen

Wat is een koppakking?

Een koppakking is de scheiding tussen de olie, koelvloeistof en het compressiemiddel. Na een tijdje kan de koppakking gaan lekken. Dit heeft als gevolg dat de motor oververhit raakt.  

Wanneer moet mijn koppakking vervangen worden?

Een lekkende koppakking is op twee manieren te herkennen. Als je de koelvloeistof hebt bijgevuld en het niveau daalt snel, lekt de koppakking waarschijnlijk. Als je roze of witte vloeistof in je olie ziet, gaat het waarschijnlijk om gelekte koelvloeistof.