Wat doet een distributieketting?

Sommige auto’s hebben een distributieketting in plaats van een distributieriem. Hij heeft dezelfde functie: het verbindt de krukas met de nokkenas. Hierdoor openen en sluiten de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment. Zo vindt er een optimale ontbranding in de motor plaats. Een distributieketting gaat vaak langer mee. Ook is deze duurder om te vervangen, omdat hij in het motorblok is gebouwd.  

Distributieketting vervangen

Een distributieketting gaat erg lang mee. Daarom hebben veel fabrikanten ook geen onderhoudsinterval. Je herkent een versleten distributieketting aan een rammelend of ratelend geluid. Wacht dan niet te lang met vervangen. Hij kan gaan verspringen of breken, waardoor je schade aan je motor krijgt. Denk jij dat je distributieketting aan vervanging toe is? Kom dan langs bij een van onze vestigingen voor een controle.  

Veelgestelde vragen over de distributieketting vervangen

Wat is een distributieketting?

De distributieketting is een belangrijk onderdeel van je motor. Hij verbindt de krukas met de nokkenas. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de kleppen op de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten.  

Wat is het verschil tussen een distributieketting en een distributieriem?

De functie van een distributieriem en een een distributieketting is hetzelfde. Het verschil zit in de manier waarop de onderdelen zijn gemonteerd. Een distributieketting vervangen is vaak duurder omdat deze moeilijker te bereiken is. Wel gaat deze langer mee.  

Wanneer moet ik mijn distributieketting vervangen?

Een distributieketting gaat lang mee. Dit betekent niet dat hij nooit vervangen hoeft te worden. Je herkent een versleten distributieketting aan een rammelend geluid.