Elektrische premium SUV met zeven-zitplaatsen exclusief te koop bij Hedin Automotive

23 september 2022 - De volledig elektrische premium SUV Hongqi E-HS9 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Hedin Automotive B.V., handelend onder de naam Hedin Automotive, is importeur en exclusief dealer in Nederland voor het premium automerk Hongqi, en via ons uitgebreide netwerk is de E-HS9 met zes- of zeven zitplaatsen vanaf vandaag te bestellen. Ook biedt Hedin Automotive aftersales-diensten en premium services: een proefrit op locatie en haal- en brengservice bij onderhoudsbeurten. De E-HS9 is het eerste model Hongqi dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, en is te bestellen vanaf € 83.590. De operational leaseprijs start vanaf € 999 per maand (excl. BTW). De verwachting is dat eind 2023 en begin 2024 twee nieuwe modellen van het merk Hongqi zullen worden geïntroduceerd op de Nederlandse markt. 

De Premium full electric Hongqi E-HS9 heeft een uniek en luxueus design, en beschikt bovendien over intelligente technologie. De auto is voorzien van luxe noviteiten zoals een massagefunctie in de voorstoelen, heeft een scherpe concurrerende prijs en een krachtige elektromotor. Er is keuze uit twee verschillende accupakketten van 84 Kwh of 99 Kwh: de ene versie heeft een actieradius van 396 km en beschikt over 436 pk, de andere versie heeft een actieradius van 465 km en heeft 551 pk. Deze laatste versie sprint dankzij zijn grote vermogen in slechts 4,9 seconden van nul naar honderd kilometer per uur.

SUV van formaat met zes of zeven zitplaatsen

Met een lengte van 5,2 meter, breedte van 2,01 meter en een hoogte van 1,73 meter, is de Hongqi E-HS9 een SUV van formaat. Daardoor kunnen gebruikers kiezen voor zes of zeven stoelen. Iedere zitrij beschikt over meer dan voldoende ruimte, een eigen climate control paneel, USB-poorten en/of een stopcontact. “Hongqi is een merk dat haar strepen al verdiend heeft in onder andere China en Noorwegen. In Noorwegen zijn al meer dan 1000 auto’s verkocht. We zijn trots dat het merk nu via Hedin Automotive ook hier voet aan de grond zet met dit verbluffende model,” licht Eddy Haesendonck, CEO Hedin Automotive B.V., toe. “De E-HS9 is met zijn luxe uitstraling en concurrerende prijs echt uniek in zijn segment en is voor veel Nederlanders een compleet nieuwe rijervaring.”

Details Hongqi E-HS9:

Stoelen: alle stoelen van de Hongqi E-HS9 zijn van zacht nappa leder of leder/alcantara, hebben een zacht hoofdkussentje en zijn elektrisch verstelbaar. Ze zijn voorzien van verwarming en verkoeling, de stoelen voorin zijn leverbaar met een massagefunctie.

Panoramadak: de Hongqi E-HS9 wordt standaard geleverd met een groot panoramadak wat bijdraagt aan de luxe uitstraling van de auto.

Luxe uitstralende materialen: het interieur bevat materialen als leer en pianolak. Daarnaast is er sfeerverlichting waarmee de rijder en passagiers een passende ambiance kunnen creëren.

Veiligheidsassistentie: de E-HS9 is standaard uitgerust met veel verschillende geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen voor bescherming onderweg. Zo heeft de auto twaalf parkeersensoren, vier camera’s rondom, dodehoekbewaking, adaptive cruise control en een automatische noodrem assistent.

Opvallend exterieur: de E-HS9 heeft een hoge voorkant en een imposante grille met verticale koelopeningen. Bovendien bevat de auto een interessante lichtsignatuur waar hij direct aan te herkennen is: opvallende koplampen, een lijn van LED-verlichting langs de grille en verticale knipperlichten die het lijnenspel van de grille accentueren. Aan de achterkant heeft de E-HS9 aan elkaar gekoppelde achterlichten die uit meerdere lijnen van LED bestaan en de remlichten bevatten een uniek LED-patroon.

Bijzondere cockpit: bij de President uitvoering bevinden zich over de gehele breedte van het dashboard drie aaneengeschakelde schermen die achter een doorlopende glasplaat liggen. Het meest linker scherm toont de meest relevante informatie voor de bestuurder, het middelste scherm is voor de navigatie en het media-infotainmentsysteem en op het meest rechter scherm kunnen films en foto’s afgespeeld worden. Tevens worden zaken als klimaatregeling, stoelverwarming, -verkoeling en de massagefunctie bediend op een enorm touchscreen in het middenconsole.

Leverbaar in verschillende kleuren: Arctic Black, Glacier White, Mountain Grey, Glacier White & Arctic Black dak, Mountain Grey & Arctic Black dak. Op speciale bestelling leverbaar: ultra luxe Mountain Grey & Glacier two-tone lak. 

Voor meer informatie: www.hongqi.nl

Electronic Press Kit (5 HR images, free for publication): Download (50,1MB)

 

Over Hongqi

Hongqi is het toonaangevende premium automerk dat eigendom is van de Chinese autofabrikant China FAW Group ("FAW").  In 2020 leverde FAW 3,706 miljoen voertuigen aan klanten en stond het op de 66e plaats op de Fortune Global 500-lijst van 2021.  Hongqi begon in 1958 met de productie van zijn eerste personenauto. Het merkconcept van Hongqi benadrukt " new nobility", "new exquisiteness" en "new feelings", en integreert de oosterse traditionele cultuur diep met de geavanceerde cultuur van de wereld, geavanceerde wetenschap en technologie en fijne emotionele ervaring om uitstekende producten en diensten te creëren. www.hongqi-auto.com