Peugeot e-5008 review

De zevenzitter die je zoekt.

De elektrische Peugeot e-5008 aandrijflijnen

De Peugeot e-5008 is gebouwd op het nieuwe STLA Medium platform van Stellantis, geoptimaliseerd voor zowel elektrische aandrijflijnen als verbrandingsmotoren. Voor de elektrische versie kun je kiezen uit twee varianten: 

  • Standaardversie: Voorwielaangedreven met een 73 kWh accupakket, is goed voor 210 pk en een actieradius van 502 km (WLTP).
  • Long Rangeversie: Vierwielaangedreven met een groter accupakket van 98 kWh, 230 pk en een indrukwekkende actieradius van 660 km (WLTP).

 Thuis opladen gaat met 11 kW, terwijl je onderweg bij een snellader tot 160 kW kunt laden, waarmee je in 10 minuten maar liefst 100 km bijlaadt. Optioneel is er een warmtepomp beschikbaar om de accu en het opladen verder te optimaliseren.

Peugeot 5008 hybride: Plug-in of Mild

Naast elektrische varianten is de Peugeot 5008 dus ook leverbaar als hybride. Voor wie de voorkeur geeft aan hybride oplossingen, biedt de Plug-in Hybride versie een accupakket van 17,9 kWh waarmee je tot 80 kilometer volledig elektrisch kunt rijden. Deze variant heeft een totaal vermogen van 195 pk. De Mild Hybride variant kan niet met een stekker worden opgeladen, maar de elektromotor helpt wel om het brandstofverbruik te verlagen, waardoor je tot 50% van de tijd in de stad volledig elektrisch kunt rijden.

Lees verder onder de video

Bekijk onze Peugeot e-5008 review video

Stijlvol exterieur en praktische bagageruimte

De 5008 is een flinke jongen: 4,79 meter lang, 1,89 meter breed en 1,69 meter hoog. Standaard uitgerust als 7-zitter, biedt hij volop ruimte. De achterzijde is strak en modern met de modelnaam gecentreerd, wat een stoere uitstraling geeft. Als 7-zitter heeft hij een bagageruimte van 259 liter. Klap je de derde zitrij weg, dan krijg je 740 liter. En met alle stoelen plat, groeit dit tot maar liefst 1815 liter.

Interieur van de nieuwe Peugeot e-5008: ruimte en innovatie in één

Binnenin de e-5008 vind je volop ruimte en comfort. De 5008 is een zevenzitter en de derde zitrij is gemakkelijk bereikbaar dankzij het Easy Access systeem. Deze derde zitrij biedt zelfs voor volwassenen voldoende ruimte. De tweede rij biedt veel beenruimte, geïntegreerde zonnewering, eigen klimaatregeling en USB C-poorten. De cockpit is uitgerust met verwarmbare, masserende en geventileerde voorstoelen, afhankelijk van de gekozen uitvoering en opties. De GT uitvoering heeft een prachtige nieuwe panoramic i-cockpit met een zwevend en gebogen 21 inch HD scherm en personaliseerbare i-Toggles voor snelle toegang tot veelgebruikte functies.
Het infotainmentsysteem van de 5008 bevat een Trip Planner die de meest efficiënte route berekent op basis van je laadbehoeften en Smart Charging waarmee je laadtijden kunt instellen om te profiteren van de beste tarieven. Spraakherkenning en AI-technologie van ChatGPT zorgen voor een intuïtieve bediening van de auto.

Milieuvriendelijker en duurzamer 

De e-5008 wordt volledig geproduceerd in Frankrijk, inclusief de motoren en batterijen. Peugeot zet hiermee in op een eigen industrieel ecosysteem. Bovendien bestaat de auto voor 23% uit gerecyclede en duurzame materialen en is hij aan het einde van zijn levensduur voor 85% recyclebaar.

Ons eindoordeel van de Peugeot e-5008

Al met al is de nieuwe Peugeot e-5008 een zeer geslaagde SUV die ruimte, comfort en innovatieve technologie biedt. Of je nu kiest voor elektrisch, Plug-in Hybride of Mild Hybride, de e-5008 heeft voor elk wat wils. Vind meer informatie op de modelpagina of bezoek één van de Peugeot-vestigingen van Hedin Automotive voor een proefrit en ervaar zelf de veelzijdigheid en luxe van deze indrukwekkende auto.