De nieuwe Lotus Emeya stond een weekend in Nederland. Een unieke kans voor ons om alvast een eerste indruk te krijgen!

Deze rechts-gestuurde Lotus Emeya stond bij toeval een weekend in een donkere opslagruimte in Nederland, en wij kregen toegang! Ondanks de minder mooie omgeving van de opslagruimte, hebben we hier toch al een review kunnen maken, nog voordat de pers ermee heeft gereden! Een heuse primeur dus.

Bekijk de sneak preview van de Lotus Emeya

De prestaties van de Lotus Emeya

De Lotus Emeya heeft een 800V architectuur en een accucapaciteit van 102 kWh. Zijn actieradius ligt rond de 600 kilometer én hij kan snelladen tot 350 kW. Dat houdt in dat je van 10 top 80% kunt opladen in slechts 18 minuten. Dat zijn echt hele goede cijfers op dit moment doet geen enkele concurrent dat beter.

Hij is vierwielaangedreven met twee elektromotoren die goed zijn voor 905 pk en een koppel van 985 Nm. De Lotus Emeya accelereert in nog geen 2,8 seconden van 0 naar 100 en heeft de hoogste topsnelheid in zijn klasse: 256 km/h.

Een bijzonder luxe interieur in de Lotus Emeya

De Lotus Emeya heeft een prachtig premium afgewerkt interieur, vergelijkbaar met dat van de Eletre. Er is gebruik gemaakt van mooie en luxe materialen en het zit allemaal heel degelijk in elkaar. In de auto vind je gerecyclede materialen van restanten uit de mode-industrie voor een duurzaam karakter.

In het midden heeft hij een heel groot OLED-scherm van 15,1 inch, waar je alle functies van de auto op kunt bedienen. Het infotainmentsysteem werkt heel vloeiend en is makkelijk te bedienen. Verder zet Lotus hoog in op het geluidssysteem. Dat is namelijk van KEF, een premium fabrikant op dat gebied. Standaard heeft de Emeya 15 speakers en optioneel maar liefst 23. 

Op de hoogte blijven van de nieuwe Lotus Emeya?

Benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de Emeya? Neem dan contact op met onze verkoopadviseurs. Liever eerst meer lezen over de Emeya? Bekijk dan de modelpagina.