Hedin Automotive B.V. (Hedin Automotive) maakt bekend dat Huub van den Brule, algemeen directeur van de Renault en Nissan dealeractiviteiten van Hedin Automotive, na 41 jaar trouwe dienst de onderneming zal verlaten.


Amsterdam 30 juni

Huub kwam in dienst op 1 juni 1981 bij Renault-dealer Fassbender-Valks in Schijndel. In juli 2002 nam Hedin Automotive de Fassam Groep over in Zuid-Nederland. De belangrijkste activiteiten van deze groep waren onder meer vijf Renault autobedrijven, twee Chrysler-dealerbedrijven, een autoschadeherstelbedrijf, twee benzinestations en onroerend goed. Hierdoor kwam Huub in dienst bij Hedin Automotive.

Sindsdien heeft Huub verschillende management posities bekleed, waaronder de laatste 18 jaar als algemeen directeur van de Renault-dealervestigingen van Hedin Automotive. Hij was tevens lid van de Groepsraad van Hedin Automotive, het operationeel besturingsorgaan van de groep. 

Na precies 40 jaar bereikte Huub op 1 juni 2021 de pensioengerechtigde leeftijd. Ten einde goede opvolging zeker te stellen werkte hij nog een jaar door. Vanaf 1 juli aanstaande worden zijn operationele taken voortgezet door Astrid Karthaus (aftersales) en Bas Bijl (sales). Beiden zijn al geruime tijd aan boord en rapporteren voortaan aan Matthieu Snel, directeur van de divisie Hedin Automotive Automotive B.V. waarin alle dealeractiviteiten van Hedin Automotive zijn ondergebracht. 

De Directie is Huub zeer erkentelijk voor zijn loyaliteit en zijn jarenlange positieve en doortastende bijdrage aan Hedin Automotive. 


Over Hedin Automotive 

Hedin Automotive (Hedin Automotive B.V.) is een grote Nederlandse automotive retailer en is sinds 2022 onderdeel van Hedin Mobility Group. Hedin Automotive vertegenwoordigt verschillende toonaangevende merken zoals Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Peugeot, Land Rover, Kia en Opel in Nederland. Daarnaast biedt Hedin Automotive diensten aan zoals leasing, verhuur, verzekering, financiering, verlengde garantie, (merkgebonden) schadeherstel en bedrijfswagenuitrusting. Het netwerk van Hedin Automotive heeft 75 vestigingen in het land met circa 1.700 medewerkers (fte's) in de autodichte gebieden van Nederland. 


Over Hedin Mobility Group 

Hedin Mobility Group is een van Europa's grootste particuliere autodealers. De Groep heeft meer dan 5.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 200 dealers in zeven landen. De netto-omzet in 2021 bedroeg SEK 28,2 miljard en de Groep verkocht meer dan 125.000 voertuigen (waarvan ongeveer 21.500 zijn toe te schrijven aan activiteiten die in oktober 2021 zijn overgedragen van Hedin Group AB). 

Het portfolio van de Groep omvat ongeveer 35 automerken en het bedrijf biedt full service voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het portfolio omvat ook de distributie van Ford en MG in Zweden, Renault, Dacia en Alpine in Zweden en Denemarken, en Dodge en RAM in Europa. Daarnaast omvatten de activiteiten van de Groep groothandelsactiviteiten van banden en reserveonderdelen, het autoverhuurbedrijf Mabi Mobility AB, de private leasemaatschappij Car to Go Sweden AB, de zakelijke leasemaatschappij Unifleet AB en mede-eigendom in Pendragon PLC en iMove AS. 

Hedin Mobility Group maakt deel uit van de Hedin Group samen met Tuve Bygg AB en I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group is ook partner in Consensus Asset Management en Ripam Invest AB, eigenaar van Marstrands Kurhotell, Kurbadhus en Societetshus