2 mei 2024 - Hedin Mobility Group is een van Europa's grootste autodealers. Het dealernetwerk van de groep strekt zich uit over 12 landen, omvat meer dan 330 vestigingen en vertegenwoordigt meer dan 40 automerken. Tot nu toe opereerde elk land onder lokale merken, maar in 2024 zullen alle activiteiten verenigd zijn onder de gemeenschappelijke merknaam Hedin Automotive.

"We hebben een lange weg afgelegd sinds onze eerste autodealer in 1985 werd geopend - vandaag de dag zijn we een van de belangrijkste spelers in de detailhandel op de Europese automarkt. Als we blijven groeien, willen we het samen doen; verenigd onder een gemeenschappelijk merk, met gedeelde waarden, een gemeenschappelijke visie en een sterke focus op wat het belangrijkst is: onze klanten", zegt Anders Hedin, CEO van Hedin Mobility Group.

De verandering houdt in dat onderstaande bedrijven hun naam en merk zullen wijzigen in Hedin Automotive:

  • Zweden: Hedin Bil en Bavaria
  • Noorwegen: Bavaria
  • Finland: Bavaria
  • Verenigd Koninkrijk: Stephen James
  • Hongarije, Slowakije en Tsjechië: Motor Car Group, Orientik, Hosek Motors en Autentik
  • Duitsland: Torpedo Gruppe en KW Autohaus
  •  Zwitserland: Alpina Group en HP Schmid

Hedin Automotive is als merk al gevestigd in Nederland, België, Finland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Activiteiten die in deze markten nog niet van naam zijn veranderd, zullen worden geïntegreerd met bestaande bedrijven onder het merk Hedin Automotive. In samenhang hiermee zal ook het logo voor Hedin Automotive worden bijgewerkt om de nieuwe geconsolideerde activiteiten weer te geven.

De wijziging zal in de loop van 2024 worden doorgevoerd met enkele verschillen tussen landen en bedrijven - maar met als doel de wijziging begin 2025 voltooid te hebben. Het merk Carstore zal in alle markten naast Hedin Automotive blijven opereren als een specialist in gebruikte auto’s.