Hedin Mobility Group verstevigt zijn positie en breidt het merkenportfolio op de Nederlandse markt uit.

14 juni 2022 –– De Nederlandse automotive retailer Hedin Automotive (Hedin Automotive B.V.), een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, heeft een overeenkomst bereikt met Wensink over de overname van vijf Citroën en DS-dealers in Noord-Nederland  – waaronder Groningen – waar ongeveer 30 mensen werkzaam zijn in de autoverkoop, werkplaats en auto-onderdelen. 

Met de overname breidt Hedin Automotive zijn merkenportfolio op de Nederlandse markt uit en voegt het 38 miljoen euro per jaar aan omzet toe. Verder voegt Hedin Automotive het merk Citroën toe aan zijn bestaande dealers in Assen, Hoogeveen en Emmen, waar het wordt gecombineerd met andere Stellantis-merken.

“We zijn blij dat we een akkoord hebben bereikt over deze overname. De noordelijke vestiging is een waardevolle aanvulling op ons netwerk en we heten de automerken Citroën en DS van harte welkom in ons portfolio. Wensink heeft een goede marktpositie gecreëerd in de regio en samen met alle medewerkers zullen we dit verder uitbouwen", aldus Henk van der Kwast, CEO van Hedin Automotive B.V.

“With the acquisition of Wensink's dealerships, we gain access to a market with great potential in Northern Netherlands and it is also strategically important to our Stellantis representation in the region”, aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO of Hedin Mobility Group.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. De overdracht zal naar verwachting begin juli 2022 plaatsvinden.


Over Hedin Automotive

Hedin Automotive (Hedin Automotive B.V.) is een grote Nederlandse automotive retailer en is sinds 2022 onderdeel van Hedin Mobility Group. Hedin Automotive vertegenwoordigt verschillende toonaangevende merken zoals Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Peugeot, Land Rover, Kia en Opel in Nederland. Daarnaast biedt Hedin Automotive diensten aan zoals leasing, verhuur, verzekering, financiering, verlengde garantie, (merkgebonden) schadeherstel en bedrijfswagenuitrusting. Het netwerk van Hedin Automotive heeft 75 vestigingen in het land met circa 1.700 medewerkers (fte's) in de autodichte gebieden van Nederland.


Over Hedin Mobility Group

Hedin Mobility Group is een van Europa's grootste particuliere autodealers. De Groep heeft meer dan 5.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 200 dealers in zeven landen. De netto-omzet in 2021 bedroeg SEK 28,2 miljard en de Group verkocht meer dan 125.000 voertuigen (waarvan ongeveer 21.500 zijn toe te schrijven aan activiteiten die in oktober 2021 zijn overgedragen van Hedin Group AB).

Het portfolio van de Groep omvat ongeveer 35 automerken en het bedrijf biedt full service voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het portfolio omvat ook de distributie van Ford en MG in Zweden, Renault, Dacia en Alpine in Zweden en Denemarken, en Dodge en RAM in Europa. Daarnaast omvatten de activiteiten van de Groep groothandelsactiviteiten van banden en reserveonderdelen, het autoverhuurbedrijf Mabi Mobility AB, de private leasemaatschappij Car to Go Sweden AB, de zakelijke leasemaatschappij Unifleet AB en mede-eigendom in Pendragon PLC en iMove AS. 

Hedin Mobility Group maakt deel uit van de Hedin Group samen met Tuve Bygg AB en I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group is ook partner in Consensus Asset Management en Ripam Invest AB, eigenaar van Marstrands Kurhotell, Kurbadhus en Societetshus