Hedin Mobility Group verstevigt zijn positie en breidt het merkenportfolio op de Nederlandse markt uit.

14 juni 2022 –– De Nederlandse automotive retailer Hedin Automotive (Hedin Automotive B.V.), een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, heeft een overeenkomst bereikt met Wensink over de overname van vijf Citroën en DS-dealers in Noord-Nederland  – waaronder Groningen – waar ongeveer 30 mensen werkzaam zijn in de autoverkoop, werkplaats en auto-onderdelen. 

Met de overname breidt Hedin Automotive zijn merkenportfolio op de Nederlandse markt uit en voegt het 38 miljoen euro per jaar aan omzet toe. Verder voegt Hedin Automotive het merk Citroën toe aan zijn bestaande dealers in Assen, Hoogeveen en Emmen, waar het wordt gecombineerd met andere Stellantis-merken.

“We zijn blij dat we een akkoord hebben bereikt over deze overname. De noordelijke vestiging is een waardevolle aanvulling op ons netwerk en we heten de automerken Citroën en DS van harte welkom in ons portfolio. Wensink heeft een goede marktpositie gecreëerd in de regio en samen met alle medewerkers zullen we dit verder uitbouwen", aldus Henk van der Kwast, CEO van Hedin Automotive B.V.

“With the acquisition of Wensink's dealerships, we gain access to a market with great potential in Northern Netherlands and it is also strategically important to our Stellantis representation in the region”, aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO of Hedin Mobility Group.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. De overdracht zal naar verwachting begin juli 2022 plaatsvinden.