19 april 2024 - Hedin Automotive Nederland, onderdeel van Hedin Mobility Group uit Zweden, heeft overeenstemming bereikt met BMW en MINI-dealer Dubbelsteyn over de overname van het bedrijf. De overname heeft betrekking op de dealeractiviteiten van BMW en MINI (sales, aftersales en de onderdelenverkoop).

In navolging van de in 2023 overgenomen BMW-dealergroep Renova, breidt Hedin Automotive zijn netwerk en aanbod BMW en MINI verder uit van 5 naar 7 vestigingen. De overname wordt uitgevoerd door Hedin Cars B.V., onderdeel van Hedin Automotive B.V., en betreft Dubbelsteyn Dordrecht en Dubbelsteyn Numansdorp. In totaal zijn hier 100 mensen werkzaam, alle medewerkers komen na de overname in dienst van Hedin Automotive, onder leiding van het huidige management. Hedin Mobility Group vertegenwoordigt na de overname de merken BMW en MINI op 62 locaties in 5 landen.

BMW en MINI-dealer Dubbelsteyn in Dordrecht en BMW-dealer Dubbelsteyn in Numansdorp bedienen samen de regio’s Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee, Barendrecht en omstreken. In 2023 verkocht Dubbelsteyn meer dan 3.000 auto’s, de omzet bedroeg in 2023 meer dan € 140 miljoen. Met de overname van deze 2 vestigingen vergroot Hedin Automotive zijn aandeel in de provincie Zuid-Holland.

Het bedrijf Dubbelsteyn bestaat al meer dan 50 jaar en kent zijn oorsprong in Dordrecht. In 2018, na de samenvoeging met De Fonkert, kwam Numansdorp erbij. Er heerst een hecht familiegevoel onder alle medewerkers. Vorig jaar is het bedrijf verhuisd. Sinds september 2023 is de vestiging in Dordrecht gehuisvest op Mijlweg 65 (voorheen Mijlweg 61). De vestiging in Numansdorp vind je op Burgemeester de Zeeuwstraat 130.

Eddy Haesendonck, CEO Hedin Automotive Benelux: “We zijn zeer verheugd om de 2 BMW-vestigingen en alle medewerkers van Dubbelsteyn te kunnen toevoegen aan onze groep. Tezamen met onze reeds bestaande BMW en MINI-vertegenwoordiging in het Zuiden kunnen we onze marktpositie voor deze automerken in de regio Zuidwest-Nederland flink laten groeien. Namens alle collega’s van Hedin Automotive heet ik het team van Dubbelsteyn van harte welkom.”

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.