5 juni 2023 - Hedin Automotive wordt officieel agent van het automerk Lotus en voegt hiermee het 26e automerk toe aan zijn portfolio. Naar verwachting staan de eerste auto’s vanaf juni in de showrooms van Hedin Automotive in Amstelveen en in Veghel.

Lotus, het automerk met een oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, kent een rijke geschiedenis. Zo is het automerk al sinds de jaren ’50 bekend in de racewereld. Met iconische modellen als de Elan, Elite, Esprit en de Elise maakte het automerk furore. De sportwagens van Lotus zijn een droom voor elke liefhebber en kennen een ware fan-base.

Het automerk heeft 3 nieuwe modellen aangekondigd: de sportauto Emira, de 100% elektrische hypercar Evija en de gloednieuwe elektrische hyper-SUV Eletre. De prestaties en het rijplezier hebben altijd bovenaan gestaan bij de ontwikkeling van de auto’s van Lotus. Zij blinken dan ook uit in wegligging, comfort en dynamiek.

De Eletre is al enkele weken online te bestellen en in de loop van juni te bewonderen bij Hedin Automotive Amstelveen (Spinnerij 9) en Hedin Automotive Veghel (Mountbattenweg 6). Binnen afzienbare tijd volgt een derde vestiging in de regio Rotterdam.  

“Voor Hedin Automotive is Lotus een prachtige toevoeging aan het merkenpallet. Lotus is een bijzonder automerk dat wij graag vertegenwoordigen. Vanuit onze vestigingen in Amstelveen en Veghel zijn we ideaal gelegen om onze toekomstige klanten zowel in het centrum als het zuiden van het land te bedienen en later ook in het westen vanuit de regio Rotterdam. Op die manier zullen wij er alles aan doen om dit sportieve en geliefde merk met eer in de markt te zetten.” aldus Eddy Haesendonck, CEO Hedin Automotive Benelux.

”Met de Emira sportwagen en Evija hypercar als basis lanceren we voor Lotus nu een geheel nieuw, volledig elektrisch modellengamma en een nieuwe organisatie. Met Hedin Automotive hebben we een gevestigde en professionele retailpartner aangetrokken die ons huidige distributienetwerk verder gaat versterken. We zijn erg verheugd dat Hedin Automotive ons gaat vergezellen op deze avontuurlijke reis, die we nu aftrappen met de lancering van de geheel nieuwe Lotus Eletre in Nederland”, verklaart Joost Dekkers, Country Manager Nederland & Head of Sales Europe van Lotus Cars Europe.

Meer weten over Lotus bij Hedin Automotive?