27 februari 2023 - Hedin Automotive B.V., een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, heeft overeenstemming bereikt met Emil Frey over de overname van de Peugeot-activiteiten van drie dealers in Noord-Nederland. Hiermee versterkt Hedin Automotive zijn positie op de Nederlandse markt.

Het gaat om drie Peugeot-vestigingen van Nefkens, onderdeel van Emil Frey, in Assen, Groningen en Veendam. In totaal zijn hier 56 mensen werkzaam in de autoverkoop, werkplaats en onderdelen. Alle medewerkers komen na de overname in dienst van Hedin Automotive. Met de overname breidt Hedin Automotive het vestigingennetwerk in het Noorden van Nederland uit.

De vestigingen in Assen en Veendam gaan als Peugeot-dealer verder onder de naam Hedin Automotive. Voor Groningen geldt dat de Peugeot-activiteiten worden toegevoegd aan Hedin Automotive Groningen op de Rostockweg 12, dat momenteel al dealer is voor de automerken Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth en Fiat Professional.

Hedin Automotive heeft, naast een schadeherstelbedrijf, nog een dealer-vestiging in Groningen op de Koldingweg 29, voor de automerken Citroën, DS en RAM. Na de overname vertegenwoordigt Hedin Automotive in de regio alle Stellantis-automerken (met uitzondering van Maserati).

"We zijn blij dat we een akkoord hebben bereikt en dat we onze Peugeot-activiteiten kunnen uitbreiden. Deze vestigingen in Noord-Nederland zijn een waardevolle aanvulling op ons netwerk. Nefkens heeft een goede marktpositie gecreëerd voor Peugeot en samen met de medewerkers zullen we dit verder uitbouwen.", aldus Eddy Haesendonck, CEO van Hedin Automotive B.V.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. De overdracht zal naar verwachting 3 april 2023 plaatsvinden.