Hedin Automotive B.V., een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, heeft overeenstemming bereikt met Emil Frey over de overname van de Peugeot-activiteiten van drie dealers in Noord-Nederland. Hiermee versterkt Hedin Automotive zijn positie op de Nederlandse markt.

Het gaat om drie Peugeot-vestigingen van Nefkens, onderdeel van Emil Frey, in Assen, Groningen en Veendam. In totaal zijn hier 56 mensen werkzaam in de autoverkoop, werkplaats en onderdelen. Alle medewerkers komen na de overname in dienst van Hedin Automotive. Met de overname breidt Hedin Automotive het vestigingennetwerk in het Noorden van Nederland uit.

De vestigingen in Assen en Veendam gaan als Peugeot-dealer verder onder de naam Hedin Automotive. Voor Groningen geldt dat de Peugeot-activiteiten worden toegevoegd aan Hedin Automotive Groningen op de Rostockweg 12, dat momenteel al dealer is voor de automerken Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth en Fiat Professional.

Hedin Automotive heeft, naast een schadeherstelbedrijf, nog een dealer-vestiging in Groningen op de Koldingweg 29, voor de automerken Citroën, DS en RAM. Na de overname vertegenwoordigt Hedin Automotive in de regio alle Stellantis-automerken (met uitzondering van Maserati).

"We zijn blij dat we een akkoord hebben bereikt en dat we onze Peugeot-activiteiten kunnen uitbreiden. Deze vestigingen in Noord-Nederland zijn een waardevolle aanvulling op ons netwerk. Nefkens heeft een goede marktpositie gecreëerd voor Peugeot en samen met de medewerkers zullen we dit verder uitbouwen.", aldus Eddy Haesendonck, CEO van Hedin Automotive B.V.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. De overdracht zal naar verwachting 3 april 2023 plaatsvinden.
 

Over Hedin Automotive

Hedin Automotive B.V. is een grote Nederlandse automotive retailer en is sinds 2022 onderdeel van Hedin Mobility Group. Hedin Automotive is in Nederland officieel dealer van 25 automerken, waaronder Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Peugeot, Land Rover, Kia en Opel – evenals de nationale exclusieve dealer van de geheel nieuwe INEOS Grenadier. Daarnaast biedt Hedin Automotive diensten aan zoals leasing, verhuur, verzekering, financiering, verlengde garantie, (eigen) schadeherstel en bedrijfswagenuitrusting. Hedin Automotive is ook importeur van het elektrische automerk Hongqi voor de

Nederlandse markt. Het netwerk van Hedin Automotive telt 68 vestigingen in Nederland met circa 1.800 medewerkers (fte's).
 

Over Hedin Mobility Group

Hedin Mobility Group is een van Europa's grootste particuliere aanbieders van mobiliteitsoplossingen, met ongeveer 7.500 werknemers en activiteiten in 13 landen. De netto-omzet in 2021 bedroeg SEK 28,2 miljard en de Groep verkocht meer dan 125.000 voertuigen*.

Hedin Mobility Group verzorgt de verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto's, bedrijfswagens en vrachtwagens, evenals aftermarket-diensten, aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De verkoop vindt zowel online als via een Europees dealernetwerk van ongeveer 260 dealers in volle eigendom plaats.

De Groep vertegenwoordigt meer dan 40 merken en is ook de importeur voor Ford in Zweden en Ford F-150 in Europa; Renault, Dacia en Alpine in Zweden en Denemarken; Hongqi in Zweden en Nederland; Dodge en RAM in Europa; en voor INEOS Grenadier in elf landen**, evenals distributeur voor MG in Zweden en voor BYD in Zweden en Duitsland.

Daarnaast omvatten de activiteiten van de Groep groothandels- en distributieactiviteiten van banden en reserveonderdelen, het autoverhuurbedrijf Mabi Mobility AB, de private leasemaatschappij Car to Go Sweden AB, de zakelijke leasemaatschappij Unifleet AB en mede-eigendom in Pendragon PLC en iMove AS.

www.hedinmobilitygroup.com

Hedin Mobility Group maakt deel uit van de Hedin Group samen met Tuve Bygg AB en I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group is ook partner in Consensus Asset Management en Ripam Invest AB, eigenaar van Marstrands Kurhotell, Kurbadhus en Societetshus.

www.hedingroup.com

* Inclusief ca. 21.500 voertuigen die in oktober 2021 zijn overgedragen van Hedin Group AB.

** België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen en Zwitserland.
 

Perscontactpersonen

Wilma Minzey
Corporate Communications 

Bastiaan Geurts
Chief Marketing Officer

persbericht@hedinautomotive.nl
T. 088-2920099